U Vodnjanu se i ove godine održavaju radionice mozaika – upisi u tijeku

0
Prošlogodišnja radionica mozaika
Prošlogodišnja radionica mozaika

Udruga Art studio iz Pule započela je s upisima u sedam vikend radionica keramike, lončarenja, raku keramike, vitraja, mozaika i eksperimentalnu radionicu mozaika. Radionice će se održati u Puli, Vodnjanu, Banjolama i Pomeru u sklopu manifestacije 4. Dani stvaralaštva 2012. od 20. srpnja do 22. kolovoza u organizaciji udruge Art studio iz Pule, pod stručnim vodstvom Sandre Šesto Đekić, Sonje Milotić Šesto, Monike Petrović, Danice Kranjc i Igora Fabrisa.

Prijave se primaju se do 14. srpnja e-mailom na info@artstudio-pula.hr ili na broj 091 514 24 69 ili do popunjenja grupa, a sve informacije mogu se pronaći na web stranici udruge: www.artstudio-pula.hr.

Prva na programu je radionica izrade mozaika pod vodstvom Sandre Šesto Đekić, a održat će se 21. i 22. srpnja u vodnjanskoj Grisi.

Igor Fabris
Igor Fabris

Udruga Art studio iz Pule tijekom srpnja i kolovoza organizira već tradicionalne 4. Dane stvaralaštva, manifestaciju na čijim izložbama i radionicama zajednički sudjeluju profesionalni umjetnici, amateri, osobe s intelektualnim teškoćama i umirovljenici. „Kroz niz izložbi manifestacija promovira autohtono stvaralaštvo autora različitih umjetničkih afiniteta, naobrazbe i socijalnog statusa, dok kroz radionice Udruga želi promovirati i očuvati stare umjetničke zanate vezane uz istarsko podneblje“, rekao mi je Igor Fabris, predstavnik Art Studija.

Radionica lončarenja
Radionica lončarenja

Kako je kazao, ovogodišnji 4. Dani stvaralaštva održat će se od 20. srpnja do 22. kolovoza, a sastojat će se od sedam izložbi i sedam radionica - keramika, raku keramika, lončarstvo, izrada mozaika, eksperimentalna radionica mozaika i radionica vitraja na području Pule, Vodnjana i Medulina.

„Vikend radionicama želi se promovirati stare umjetničke zanate ovog područja koji su dio istarske kulturne baštine – keramika, mozaik i lončarstvo“, dodao je Fabris.

Po prvi puta priliku za kreativno izražavanje dobit će i najmlađi u sklopu programa Mali stvaraoci. Radionice će se održati u pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici, vodnjanskome parku i na medulinskoj rivi (rotonda). „Prilika je to da se kroz tri subotnja susreta djeca vrtićke i osnovnoškolske dobi okušaju u radu s glinom, u izradi mozaika, ali i u korištenju drugih likovnih tehnika“, pojasnio je.

Dani stvaralaštva bit će okrunjeni završnom izložbom sudionika 22. kolovoza u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula. „Bez pokrovitelja,  Istarske županije, gradova Pula i Vodnjan te Općine Medulin održavanje ovogodišnjih Dana ne bi bilo moguće“, naglasio je Fabris na kraju. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Prošlogodišnja izložba mozaika u pulskoj Gradskoj knjižnici
Prošlogodišnja izložba mozaika u pulskoj Gradskoj knjižnici

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa