SDP se hvali da je pridobio kršanskog načelnika, a on pregovara s Čačićem?!

0
Valdi Runko, načelnik Općine Kršan
Valdi Runko, načelnik Općine Kršan

Ukoliko se i na idućim izborima kandidira za načelnika, to sigurno neće učiniti kao član neke stranke, jer ne želi ponoviti pogrešku iz 1995. godine kada je iz IDS-a prešao u HDZ, odgovorio mi je na pitanje je li istina da kršanski načelnik Valdi Runko prelazi u SDP, jedan njegov bliski suradnik, u ožujku ove godine.

Naime, nakon kolektivnog prelaska Nezavisne liste Vilija Bassanesea iz Umaga u SDP, istarskim političkim krugovima tada se pronijela vijest da će „crvenima“ prijeći i kršanski načelnik Valdi Runko, zajedno s članovima svoje nezavisne liste. 

No, u posljednje vrijeme iz usta pojedinih istaknutih dužnosnika SDP-a ponovo se može čuti da je ulazak Runka u njihovu stranku već gotova stvar i da je samo pitanje dana kada će ovaj transfer i službeno biti objavljen. Ovu smo informaciju pokušali provjeriti kod Vedrana Grubišića, tajnika istarskog SDP-a i navodno glavnog pregovarača s Runkom, no njegov je odgovor bio: „Nemam komentara!“

Isti odgovor dobili smo i na pitanje je li upoznat s informacijom da je za Runka zainteresiran i HNS. Naime, od jednog drugog izvora doznali smo da je stranka Radimira Čačića ozbiljno zagrizla za Runka i njegovu listu. S obzirom da HEP-om sada upravlja HNS i da ta stranka nema stranačku organizaciju u, za njih, strateški vrlo važnoj Općini Kršan (TE Plomin nalazi se na području te općine), Valdi Runko i njegova jaka nezavisna lista odjednom su im postali vrlo privlačni. Činjenica je da u sadašnjem odnosu snaga HNS može Runku i Općini Kršan ipak ponuditi puno više nego SDP, naravno, ukoliko bi Runko doista odlučio prihvatiti poziv neke stranke.

Na pitanje je li bliži SDP-u ili HNS-u, Runko mi je pak odgovorio da je najbliži povratku u IDS, izbjegavši tako pravi odgovor na moje pitanje. (Eleonora Vlačić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa