Srbi pokušali ilegalno prijeći hrvatsko-slovensku granicu

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Granična je policija 9. srpnja oko 00,50 sati u blizini graničnog prijelaza Plovanija u nezakonitom prelasku granice spriječila dvoje državljana Srbije u dobi od 35 i 29 godina.

Zahvaljujući uspješnoj suradnji sa slovenskom policijom, koja je pomoću termovizijskog uređaja uočila kretanje u blizini granice, policajci Policijske postaje Buje odmah su se uputili prema mjestu Kanedo, gdje su zatekli dvoje državljana Srbije u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice.

Istraživanjem je utvrđeno kako je obojica stranaca u Hrvatsku ušla u subotu na području Dubrovačko-neretvanske županije. Stariji muškarac je ušao nezakonito, odnosno pješice je zaobišao granični prijelaz jer nije imao putovnicu, dok je mlađi muškarac ušao u Hrvatsku zakonito.

Koristeći javni prijevoz državljani Srbije došli su na područje Istre te su od Umaga krenuli pješice u smjeru granice, no u nezakonitom prelasku granice spriječili ih je zajednička akcija slovenske i hrvatske policije.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice, dvojica stranaca su protjerani iz Hrvatske na godinu dana te su jučer u večernjim satima prisilno vraćeni u Srbiju, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa