Večeras se u Novigradu u sklopu GnamGnam Festa održava Gastro@Mandracchio

05.07.2012 - 05:46
Gastro@Mandracchio, još jednu u nizu manifestacija ovogodišnjeg GnamGnam Festa
Gastro@Mandracchio, još jednu u nizu manifestacija ovogodišnjeg GnamGnam Festa

Turistička zajednica Grada Novigrada, 5. srpnja 2012. s početkom u 20 sati, u novigradskoj lučici Mandrač, organizira Gastro@Mandracchio, još jednu u nizu manifestacija ovogodišnjeg GnamGnam Festa.

Posjetitelje očekuje degustacija ukusnih jela od raznih plodova mora po promotivnim cijenama, u režiji stalnog gastro-partnera manifestacije Lagune Novigrad, a na meniju će se naći jela poput salate od plodova mora, mariniranih srdela s kaparima i rajčicom, brodeta s palentom, prženih srdela s mediteranskim travama, lignja na žaru, buzare od dagnji. Moći će se uživati i u ponudi kvalitetnih vina ovdašnjih vinara, maslinovog ulja, sira, pršuta i drugih suhomesnatih proizvoda, domaće tjestenine, meda, marmelada i čajeva, prirodne kozmetike i drugih autohtonih proizvoda ovoga kraja.

Bit će tu i prodajna izložba rukotvorina i izvornog suvenira nekolicine istarskih proizvođača, te likovna radionica i animacijski kutak za djecu. Neće izostati ni odgovarajući zabavno-glazbeni program, za koji će se pobrinuti Duo Magnolia iz Vodnjana sa svojim programom tradicijske i zabavne glazbe, te folklorno društvo Umag, s plesovima Istre i ostatka Hrvatske. Novigradski ribari pripremit će pak u neposrednoj blizini, u okviru manifestacije, i svoju, pravu ribarsku feštu „po domaće“, te time na najbolji način zaokružiti atmosferu Gnam Gnam Festa.

Tweet

Posljednje novosti