Mladići iz Zagreba i Rijeke provaljivali u jahte na rovinjskoj obali

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Rovinjska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom 19-godišnjaka iz Zagreba i 22-godišnjakom iz Rijeke utvrdila osnove sumnje da su počinili dva kaznena djela teške krađe provaljivanjem i jedno kazneno djelo krađe.

Naime, mladiće su policajci zatekli oko 22,20 sati u uvali u Rovinju u trenutku kad su plivajući došli na obalu gurajući za sobom gumeni čamac sa stvarima za koje se posumnjalo da su ukradene. Mladići su uhićeni, te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su mladići provalili u jahtu tako što su nasilno otvorili vrata kabine i ukrali raznu tehničku robu, sunčane naočale i novac oštetivši 30-godišnjeg slovenskog državljanina za nekoliko tisuća kuna.

Također je utvrđeno da su 29. lipnja iz jahte, u vlasništvu 46-godišnje talijanske državljanke, ukrali raznu tehničku robu i novac pričinivši materijalnu štetu od više tisuća kuna, a potom u večernjim satima 30. lipnja provalili u jahtu  i otuđili raznu tehničku robu, novac i gumeni čamac oštetivši pritom  42-godišnjeg Talijana za nekoliko tisuća kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, mladići su u večernjim satima 2. srpnja privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa