Mladi Supetarac uzgajao marihuanu - udario policajca kacigom po glavi i pokušao pobjeći

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pazinska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 20-godišnjakom iz Svetog Petra u Šumi utvrdila osnove sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga i kazneno djelo sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

Naime, operativno taktičkom radnjom, policija je 21. lipnja oko 20,50 sati zatekla mladića kako na predjelu Goliša kraj Sv. Petra u Šumi uređuje i kultivira nasad cannabisa. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo, mladić je uhićen i priveden u prostorije policijske postaje Pazin. U trenutku kada mu je policijski službenik priopćio da je uhićen, u namjeri da spriječi uhićenje i pobjegne, mladić je motorističkom kacigom udario policijskog službenika po glavi i pritom lakše ozlijedio, nakon čega je uhićen.

Obavljenim očevidom na mjestu događaja, izuzeto je 23 komada stabljika cannabisa različitih veličina. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je mladić tijekom travnja nabavio sjemenke koje je posadio i do trenutka kada je zatečen, održavao u namjeri da proizvede opojnu drogu marihuanu. Također je utvrđeno da je mladić počinio kazneno djelo sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 20-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu, te je u popodnevnim satima 22. lipnja priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa