U Buzetu od 1. do 7. srpnja Formula 1 u paraglidingu - Istra Open 2012

0
Natjecanje će se odvijati na uzletištu Raspadalicaiznad Buzeta (Foto: Robert Zec)
Natjecanje će se odvijati na uzletištu Raspadalicaiznad Buzeta (Foto: Robert Zec)

Otvoreno prvenstvo Hrvatske i Slovenije u preletima parajedrilicom FAI 2 kategorije - Istra Open 2012, održat će se od 1. do 7. srpnja u Buzetu. Organizator je Klub slobodnog letenja Tići iz Buzeta, uz pomoć KJP Krokar iz Slovenije.

KSL Tići ima dugogodišnju tradiciju, a ujedno su dosad organizirali i nekoliko Državnih prvenstva u preletima parajedrilicom te Buzet Open. Ovogodišnje natjecanje svoje će sjedište imati u Domu kulture u Roču, a samo natjecanje odvijati će se na uzletištu Raspadalica na obroncima Ćićarije iznad Buzeta, te ukoliko vremenski uvjeti budu zahtijevali na uzletištu Brgud na Učki iznad Šušnjevice.

2007. godine organizirali su PRE-PWC (PRE-Paragliding World Cup) odnosno Predsvjetski kup, a 2009. godine bili su i domaćini jednog od ukupno pet natjecanja Svjetskog kupa u paraglidingu te godine, te ugostili 130 najboljih pilota iz cijelog svijeta.

Foto: Robert Zec
Foto: Robert Zec
Ovaj događaj u Hrvatskoj nikad do sad nije održao te nam je iznimna čast da smo uspjeli i Hrvatsku upisati u kartu ovog natjecanja koje nosi epitet Formule 1 u paraglidingu. Lani smo, također u suradnji sa Slovencima, organizirali natjecanje koje se održalo u makedonskom Kruševu, gdje smo imali preko 120 natjecatelja, poručuju iz Kluba slobodnog letenja Tići.

Na natjecanju Istra Open ove se godine očekuje stotinjak najboljih pilota iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Italije, Slovačke, Poljske, Česke, Srbije, Makedonije, Njemačke, BiH, a pošto se prijave primaju do samog početka natjecanja, očekuju se i ostale europski pilote.

Foto: Robert Zec
Foto: Robert Zec

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa