Barban: Lagali da nisu prodali traktor pa zadržali novac za sebe

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pulska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnove sumnje da je 35-godišnjakinja s područja Barbana počinila kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju te da je 59-godišnjak, također s područja Barbana, počinio kazneno djelo prijevare.

Postupajući po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Puli, policija je utvrdila kako je 35-godišnjakinja, kao direktorica trgovačkog društva iz Pule, u srpnju 2009. godine s trgovačkim društvom iz Bjelovara, sklopila ugovor o komisijskoj prodaji traktora. Time se obvezala nakon prodaje robu platiti trgovačkom društvu iz Bjelovara, što nije učinila, već je nakon prodaje traktora, bjelovarsku tvrtku držala u zabludi da traktor nije prodan.

Na taj način je oštetila trgovačko društvo za više desetaka tisuća kuna. Protiv 35-godišnjakinje je podnijeta kaznena prijava radi počinjenja prijevare u gospodarskom poslovanju, a za isto djelo tereti se i trgovačko društvo iz Pule.

U nastavku kriminalističkog istraživanja, policajci su utvrdili kako je nakon što je bjelovarska tvrtka saznala da je traktor ipak prodan, 59-godišnjak tvrtku držao u zabludi da će dug isplatiti najkasnije do kraja siječnja 2011. godine, iako je znao da taj dug neće vratiti. Radi počinjenja kaznenog djela prijevare, protiv muškarca je podnijeta kaznena prijava, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa