Policija uvodi red u pulski prometni kaos

0
Snimljeno u Puli, objavio Dnevnik.hr
Snimljeno u Puli, objavio Dnevnik.hr

Praćenjem stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području Pule, policijski službenici susreću se s velikim brojem nepropisno parkiranih vozila. Uočeno je da vozači svakodnevno krše prometne propise te nepropisno parkiraju vozila na autobusnim stajalištima, pješačkim prijelazima, nogostupima i raskrižjima, a čime ugrožavaju ostale sudionike u prometu. Također je zamijećeno da se u neposrednoj blizini mjesta na kojima se čine prekršaji nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, nalaze i uređeni parkirališni prostori, koje vozači ne koriste, priopćila je PU istarska.

Nepropisnim zaustavljanjem i parkiranjem vozila stvara se niz problema u prometu. Osim što se smanjuje protočnost prometa i stvaraju nepotrebne gužve u prometu, vozači svojim neodgovornim ponašanjem na taj način ugrožavaju prohodnost pješaka te predstavljaju veliku prepreku kretanju osoba s invaliditetom, osobama s malom djecom u dječjim kolicima, samoj djeci i starijim osobama.

Upravo stoga, kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu, policijski službenici će u narednom razdoblju svoju pozornost usmjeriti na sudionike u prometu koji ne poštuju prometnu signalizaciju te će provesti preventivnu akciju, odnosno pojačano vršiti pojačani nadzor nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila, najvaljeno je u Policijskoj upravi istarskoj.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa