Franka: U Americi sam shvatila da je glazba ono što želim raditi do kraja života

11.05.2012 - 12:23
Franka: U Americi sam shvatila da je glazba ono što želim raditi do kraja života

Franka Batelić se nakon godinu dana studija na prestižnom fakultetu Berklee College of Music u Bostonu vraća kući. Tijekom tri semestra na bostonskom fakultetu predavali su joj Stevie Wonder i Bruce Springsteen, srela je američku pop zvijezdu Avril Lavigne, koju je jedva prepoznala, a s reperom Cee Loo Greenom je i popričala.

- Doma je najljepše. Volim izazove, a ovo je bio najveći do sada. Ipak, želim izgraditi karijeru u Hrvatskoj, sada kad sam jača, sigurnija u sebe i svoju glazbu, kazala je Franka za Studio.

Franka priprema dva nova singla, od kojih jedan za domaće a jedan za strano tržište. Naime, nakon što je prošlog ljeta s hitom „On Fire“ iz radionice Eric Destler featuring poharala inozemno tržište, spomenuti dvojac priprema novi hit na engleskom jeziku.

- Uspjeh pjesme koju smo radili Boris Đurđević alias Eric i ja još uvijek mi je kao san. Prijatelji iz Portugala i Italije, ali i drugih dijelova Europe slali su mi poruke da svugdje čuju „On Fire“ i stvarno ne mogu vjerovati da je pjesma postigla takav uspjeh. Strašno mi je bilo drago kada su moje kolege na Berkleeju otkrile pjesmu na YouTubeu – kazala je Franka o uspjehu svog prošlogodišnjeg hita.

U Americi se Franka zaljubila u elektronsku glazbu pa nove stvari radi u žanru popa i modernoj house produkciji. Premda je oduvjek voljela pisati, što poeziju što kratke priče, pa je tako i za lanjski hit upravo ona napisala stihove, Franka je na Berkleeju doslovce ispekla zanat jer je za jedan od tamošnjih kolegija Songwriting (Pisanje pjesama) pisala po dvije pjesme tjedno.

- Sada imam riznicu tekstova i melodija koje čekaju da se poslože. Do sada sam objavila tekst „On Fire“, ali napisala sam tekst i za novu pjesmu za strano tržište. Jedva čekam zaključiti se u studio s Borisom i raditi mrak glazbu – otkrila je Franka za Studio.

Tijekom njezina boravka u Americi najviše je nedostajala svome dečku Luki Tomašu i, naravno svojim roditeljima i bratu. Svi su je bezrezervno podržali bez obzira koliko im je teško pala odvojenost.

- Mislim da je njima najbitnije da sam sretna, gdje god bila. I drago mi je da imam takve roditelje koji će me uvijek podržati što god odlučila – kazala je Franka te dodala da je za svoj povratak od mame naručila svoje omiljeno jelo – škampe na buzaru!

- U Americi sam se naučila sama izboriti za ono što želim. Boriti se za sebe i vjerovati u sebe. To me naučila Amerika! Tamo sam se i definitivno uvjerila da je glazba zaista ono što želim raditi do kraja svog života – otkrila je lijepa Franka novinarima Studija.

 

Tweet

Posljednje novosti