U Roču ovog vikenda susret harmonikaša, Lidija Bačić i klapa Cambi

0

Virtuozi na dijatonskim harmonikama ovog će vikenda preplaviti pitoreskni Roč, gdje se 24. godinu za redom održava Međunarodni susret svirača dijatonskih harmonika „Z armoniku v Roč“.

Bogat, proširen program počinje već u subotu, 12. svibnja u 15 sati promenadom limene glazbe KGD Mosor iz Klis Kose. U 19 sati je na rasporedu nastup svjetskih prvaka iz Italije. Nakon zvukova harmonike, ročkom ljetnom pozornicom pronijet će se glas Lidije Bačić i klape Cambi. Ulaznica za koncert je 60 kuna u pretprodaji.

Zabava se u Roču nastavlja u nedjelju, i to već u 13 sati kada se otvara izložba UŽS „Plavo svijetlo“, Zagreb. Slike izlažu Jadranka Šajduhar, Kruno Kremar i Anton Stipetić. U 14.30 ponovno slijedi mimohod limene glazbe Mosor. Ročani su odlučili da obnove staru tradiciju, pa će se sat vremena kasnije održati mimohod sudionika susreta harmonikaša. Središnji dio dvodnevne manifestacije, Međunarodni susret svirača dijatonskih harmonika, na rasporedu je u 16 sati. Davor Grabar, predsjednik ŽKUD Renato Pernić, ističe kako se očekuje nastup 60-ak svirača iz Hrvatske, Italije, Slovenije, a po prvi puta i dvoje iz Švicarske. Ostatak večeri je rezerviran za nastup svjetskih prvaka i zabavu uz grupu Lady Luna.

Ovogodišnji susret harmonikaša posvećen je Renatu Perniću s obzirom da je deseta godišnjica njegove smrti. Organizator manifestacije je Željezničarsko kulturno umjetničko društvo „Renato Pernić“, Roč. Suorganizator subotnjeg večernjeg programa je Renis Gržinić odnosno tvrtka Muzika Prom. Pokrovitelji su: Grad Buzet i njegova Turistička zajednica, Istarska županija i Ministarstvo kulture RH.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa