Dan Grada Pule: Godišnja priznanja Davoru Lorkoviću, Goranu Ivetiću, KUD-u Lino Mariani, rock baru Mimoza, Klubu Uljanik, Robertu Šegonu i humanitarcima

0
Gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća s dobitnicima ovogodišnjih gradskih nagrada i priznanja
Gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća s dobitnicima ovogodišnjih gradskih nagrada i priznanja

U povodu Dana Grada Pule – Dana oslobođenja u Istarskom narodnom kazalištu je 5. svibnja održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su dodijeljena ovogodišnja gradska priznanja. Nagradu Grada Pule ove je godine dobio glazbenik Davor Lorković, Grb Grada uručen je doktoru zrakoplovstva Goranu Ivetiću, a Povelju Grada dobio je SAC-KUD Lino Mariani za 65. godišnjicu rada u promicanju glazbenog izričaja Istre i talijanske zajednice, piše Pula.hr.

Osim ovih, dodijeljeno je i pet posebnih gradonačelnikovih priznanja. Za 30. obljetnicu djelovanja i širenja glazbene kulture u Puli nagrađen je prvi i najstariji rock bar Mimoza, dok je za 50. obljetnicu rada nagrađen Klub Uljanik. Učenik 2. razreda Osnovne škole "Giuseppina Martinuzzi" Roberto Šegon nagrađen je za crtež koji je među 600 radova na međunarodnom natječaju u Italiji izabran za logo "Ceste maslinovih ulja", dok su među nagrađenima i dvije humanitarne udruge - Facebook Puljani humanitarci i Naš san, njihov osmijeh.

Svečana sjednica Gradskog vijeća Pule održana je u INK-u
Svečana sjednica Gradskog vijeća Pule održana je u INK-u

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Denis Martinčić, koji se zahvalio antifašističkim borcima te borcima Domovinskog rata. Brojne goste, istaknute dužnosnike i predstavnike gradova pobratima Pule, nakon filma u kojemu su prikazana ulaganja u protekloj godini, pozdravio je i gradonačelnik Boris Miletić. Miletić je zahvalio borcima NOB-a koji su osigurali mir i slobodu, kao i građanima Pule koji čuvaju visoku razinu ljudskih prava i različitosti. „Protekla je godina bila teška i izazovna, no uspjeli smo odraditi veoma značajne investicije u kapitalne objekte poput nogometnog stadiona i nadogradnje dviju osnovnih škola. Ova godina neće biti ništa lakša, ali nastavljamo sa značajnim investicijama poput uređenja rive“ kazao je Miletić. Miletić je naglasio kako vjeruje da će ove godine započeti i gradnja nove Opće bolnice te velikog kružnog toka u Šijani, kao i projekta Brijuni rivijera za koji je istaknuo da bez novih investicija koja stvaraju nova radna mjesta nema oporavka od krize.

„Istra je danas regija koja ima svoj život. Nemamo namjere više plaćati tuđi nerad, promašaje i greške, imamo pravo na svoj razvoj i projekte. Moramo priznati, bilo je grešaka s naše strane, pogotovo nismo očekivali da će kriza biti tako velika, ali svi zajedno ćemo se boriti za izlaz iz nje i nova radna mjesta“, kazao je u svom govoru istarski župan Ivan Jakovčić.

Kulturno-zabavni dio programa otvoren je rođendanskim poklonom zbora Zaro, a potom i nastupima ženske klape Teranke, zborovima pulskih osnovnih škola, folklorne skupine Dječjeg vrtića Veruda i zbora Rondo Histriae. Nakon svečane sjednice u galeriji Vincent iz Kastva otvorena je izložba fotografija o Grazu autora Duška Marušića – Čićija, piše Pula.hr.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa