Zbog velikih vrućina Vodnjanci traže proglašenje elementarne nepogode

0

Dana 14. rujna 2011. godine je Istarskoj županiji upućena zamolba za proglašenje stanja elementarne nepogode na području Grada Vodnjana-Dignano.
Naime, nakon učestalih poziva i reagiranja građana te temeljem zaključka Udruge Agroturist Vodnjan-Dignano kojeg je Grad Vodnjan-Dignano ovih dana zaprimio, neminovno je bilo pokretanje ove inicijative. Utvrđene su velike štete nastale na trajnim nasadima maslina uslijed nadprosječno visokih temperatura i nedostataka padalina tijekom ljetnih mjeseci 2011. godine. Grad Vodnjan-Dignano je reagirao i sukladno Zakonu o zaštiti od elementarnih nepogoda, podnio zahtjev za proglašenjem elementarne nepogode od suše za cijelo područje Grada Vodnjana-Dignano.

Na području Grada Vodnjana-Dignano u uzgoju je više od 300.000 rodnih stabala maslina i oko 60.000 mladih stabala do sedme godine. Budući da su u ljetnim mjesecima bile nadprosječno visoke temperature te da je od 28. srpnja do danas palo svega 20 mm padalina, izvršena je procjena štete na terenu. Procjena je da su poljoprivrednici na području Grada Vodnjana-Dignano pretrpjeli ogromne štete u ukupnom iznosu od 22.680.000,00 kuna. Pokretanje postupka proglašenja elementarne nepogode poduzet je po hitnoj proceduri.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ŠANKER/ŠANKERICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SKLADIŠNI RADNIK/SKLADIŠNA RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ODGOJITELJ/ODGOJITELJICA ZA RAD S DJECOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČUVAR/ČUVARICA PARKINGA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA