Afganistanci, Eritrejci i Somalijac uhvaćeni u ilegalnom prelasku granice

10.04.2012 - 10:05
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Službenici granične policije Policijske postaje Buzet spriječili su u nedjelju devet stranaca u nezakonitom prelasku državne granice.

U redovitoj ophodnji granice, policajci su 9. travnja oko 22,45 sati na cesti Vodice – Jelovice zatekli šest državljana Afganistana, dvoje državljana Eritreje i jednog državljanina Somalije u pokušaju da ilegalno prijeđu granicu sa Slovenijom.

Utvrđeno je kako je skupina stanaca, među kojima je bilo i troje male djece u nedjelju pozvala taksi, koji ih je pokupio kod Prihvatilišta za tražitelje azila u Zagrebu. Taksijem su krenuli do Jelovica, a dalje su namjeravali pješice prijeći granicu sa Slovenijom.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice, 36-godišnjem državljaninu Eritreje, koji u Hrvatskoj ima status azilanta, presudom Prekršajnog suda izrečena je uvjetna kazna zatvora u trajanju od 15 dana. Preostalim punoljetnim strancima – tražiteljima azila, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o azilu, izrečena je zaštitna mjera protjerivanja iz Hrvatske u trajanju od 18 mjeseci.

Po završetku prekršajnog postupka, stranci su prepraćeni u Prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu, izvijestila je istarska policija.

 

 

Tweet

Posljednje novosti