Gračaški mamurluk - jutro nakon

0

Jutarnje triježnjenje Gračišćanima je zasigurno zadalo glavobolju snažniju od bilo kakvog drugog mamurluka. „Ma divno, ma krasno“, rekla je jedna mlada majka dovodeći svoje dijete u vrtić, a dvorište vrtića puno smeća.„Je pošlo na ocat“ rekli bi Istrijani. Gračišće jutro nakon smotre vina izgleda kao mamurni partijaner nakon vesele noći.

Po cijelom Gračišću razbacano smeće, hrpe razbijenih plastičnih čaša, plastičnih tanjura i praznih vinskih boca. Kako u Gračišću, smeća tako ima i oko Gračišća, po livadama na kojima su bili parkirani automobili, a uz hrpu smeća stoji parkiran pokoji automobil nekog kušača vina koji je očito pretjerao s kušanjem, pa je ostavio auto na livadi i potražio alternativni prijevoz.

Nekoliko tisuća ljudi koliko je prema nekim procjenama posjetilo Gračišće ipak je velik broj. Koliko se vina i drugog pića popilo, to je gotovo nemoguće znati. Očito su mnogi nakon posta, nemrsa i korizmenog odricanja sve propušteno tokom četrdeset dana nadoknadili u jednoj noći. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa