Favoriziranjem Fažane i Umaga Damjanac uvrijedila istarske SDP-ovce

0
Ada Damjanac i Tanja Vrbat
Ada Damjanac i Tanja Vrbat

„Mislim da nije samo to“, odgovorila je fažanska načelnica Ada Damjanac novinaru Glasa Istre Bojanu Žižoviću na pitanje može li svoj ulazak u Sabor zahvaliti činjenici da se čvrsto držala stava središnjice SDP-a o odbijanju ugovora za Brijuni Rivijeru. 

Ovim priznanjem Damjanac je prvi put javno potvrdila ono što svi upućeniji znaju još od dana kad je službeno objavljena lista Kukuriku koalicije u 8. izbornoj jedinici. Naš portal je već tada napisao da su istarski SDP-ovci na nju ušli po kriteriju suprotstavljanja IDS-u, odnosno da su priliku za ulazak u Sabor dobili SDP-ovci koji su svojim istupima bili najkritičnji prema IDS-u. Izjavom Ade Damjanc sada je to i službeno potvrđeno.

Osim što je priznala zbog čega je ušla u Sabor, zbog intervjua u Glasu Istre Ada Damjanac će vjerojatno izazvati niz negativnih reakcija među svojim stranačkim kolegama i to zbog ocjene rada istarskog SDP-a. Damjanac je, naime, rekla da „nije zadovoljna radom istarskog SDP-a jer su jedine jake organizacije stranke u Umagu i Fažani“.

Mislim da mnogi istarski SDP-ovci danas piju apaurine zbog ove njezine prilično nesmotrene izjave, počev od Labinjana i Rovinježa (koji su još od prošlih izbora žestoka oporba IDS-u) pa do organizacija poput raške i nekih drugih gdje su liste SDP-a na prošlim izborima ostvarile odlične rezultate, a i sada dobro kotiraju. Uostalom što je to dobro u umaškom SDP-u ako su morali u svoje redove vrbovati čitavu jednu nezavisnu listu da bi netko za njih čuo. Ili je valjda dovoljno samo to što je iz Umaga Tanja Vrbat. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa