Pula Zdravi grad upozorava: Stop diskriminaciji starijih osoba

0

Povodom Svjetskog dana zdravlja koji se obilježava  7. travnja, u Čitaonici kluba umirovljenika u Puli psihologinje Marlene Plavšić i Neala Ambrosi-Randić  5. travnja održale su predavanje o uspješnom i aktivnom starenju.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić tom je prigodom istaknuo kako je Grad Pula dio mreže Zdravih gradova stoga mnogobrojnim aktivnostima pomaže starijim osobama da vode potpun i produktivan život. Pomoćnik i koordinator projekta Vinko Knez kazao je kako se ovogodišnji Svjetski dan zdravlja promovira pod motom "Dobro zdravlje dodaje život godinama", a posvećen je zdravom starenju.

Prema popisu iz 2001. godine Pula je imala 9.290 stanovnika u dobi od 65 i više godina dok ih je u 2008. godini bilo gotovo 12.000. Knez je napomenuo da postoji diskriminacija i stereotipi prema starijim osobama protiv kojih se valja boriti.

Ravnatelj Javne ustanove Pula Sport Mario Peruško predstavio je dio programa "Proljeće u Šijanskoj šumi" koji se nastavlja i ove nedjelje, 7. travnja, kada će biti posvećen osobama starije životne dobi. Sve aktivnosti u Šijanskoj šumi odvijat će se od 9 do 13 sati, a uz šah, tu će biti i tai-chi, capoeira te organizirano mjerenje tlaka i glukoze krvi. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa