Zlatko Komadina u Sabor, Ada Damjanac iz Sabora?

0
Ada Damjanac
Ada Damjanac

Zlatko Komadina podnio je ostavku na dužnost ministra pomorstva, prometa i infrastrukture. Ministar Komadina tu je odluku donio na preporuku liječnika zbog narušenog zdravstvenog stanja. O svojoj odluci izvijestio je predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića. U pismu premijeru ministar Komadina je među ostalim napisao:

“Usprkos mojoj želji da kao član Vlade doprinesem reformama koje su pred njom, posebno u sektoru prometa i infrastrukture, nažalost zdravstvena situacija mi to ne omogućava. Odluka je bila teška, ali preporuke liječnika jednostavno više ne mogu ignorirati.”

Do izbora novog ministra, ministarstvo će voditi zamjenik Zdenko Antešić, a Komadina će se vratiti u saborske klupe. Zbog toga bi bez saborske fotelje mogla ostati fažanska načelnica Ada Damjanac, koja je u Sabor ušla kao zamjena za Komadinu.

No, Zlatko Komadina je nakon izbora za ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, zbog nespojivosti dužnosti župana i člana Vlade RH, morao podnijeti ostavku na dužnost župana Primorsko-goranske županije. Na toj ga je dužnosti zamijenio dotadašnji zamjenik župana prof.dr.sc. Vidoje Vujić.

Ako se Komadina vrati na dužnost župana možda će Ada Damjanac i dalje ostati saborska zastupnica, o čemu će naravno odlučiti njezina stranka SDP.  Iako, ako  netko zbog zdravlja ne može biti ministar, onda nema razloga da bude ni župan ni saborski zastupnik. (Nenad Čakić)  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa