Kajin: Jakovčić nije htio trgovati svojom foteljom u Europskom parlamentu

0

Damir Kajin, potpredsjednik IDS-a, izjavio je za Večernji list da će na lokalnim izborima IDS u nekim dijelovima ići u koaliciji sa SDP-om, a negdje će nastupati samostalno. Ne boje se da će i idući župan biti iz njihove stranke, a o osobi koju će profilirati do lokalnih izbora iduće godine još će raspraviti.

– Istra nije leno IDS-a, no tko želi pobijediti morat će slijediti vrijednosti IDS-a. A građani će izabrati original, a ne kopiju. SDP i IDS nisu antipodi, bliski smo, ali u nekim stvarima imamo dijametralno suprotne stavove. Primjerice, oni su protiv projekta Brijuni rivijera, a nama se ne sviđa porezna politika i želimo potpunu decentralizaciju. Jakovčića ćete još dugo gledati, slušati i trpjeti – poručio je Kajin koji nema ambicije kandidirati se za šefa stranke. Kako kaže, u IDS-u povlačenje odluke Zorana Milanovića da Ivana Jakovčića pošalje u Europski parlament u kvoti SDP-a drže porukom koju im je poslao SDP, a Jakovčićev intervju Novom listu je odgovor na to i poruka da ne želi trgovati.

– Činjenica je da IDS nema nikoga u Europskom parlamentu. Jakovčić bi to odlično odradio, što ne znači da i izabrani to neće učiniti jednako dobro. Uz materinje jezike, hrvatski i talijanski, Jakovčić govori još njemački, francuski i engleski – rekao je Kajin za Večernji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa