Herculanea dala NK Istri 1961 pozajmicu od pola milijuna kuna

0
Igor Stari
Igor Stari

„Nogometnom klubu NK Istra 1961 dali smo pozajmicu od 500.000 kuna, kratkoročno i uz kamatu“, odgovorio je direktor Herculanee Igor Stari na pitanje vijećnice Lovorke Tomičić na 32. Sjednici Gradskog vijeća Grada Pule održanoj 22. ožujka. Kako je rekao, odobrili su im zahtjev s obzirom da je klub likvidan te će im to osigurati povrat sredstava.

„Herculanea očito posluje s profitom kada privatnom klubu ima za pozajmicu. Ako već poslujete s profitom trebali bi građanima smanjiti naknade, a ako ste u gubitku, znači da ovu pozajmicu plaćaju građani“, kazala je Tomičić. „Poslovni rezultati komunalnog društva nemaju veze s ovom pozajmicom, vi brkate gospodarske pojmove“, odgovorio je Stari na njezinu repliku dodavši kako Herculanea ima veliku imovinu kojom raspolaže.

Viktor Lazarić od gradonačelnika Boris Miletića htio je doznati u kojoj je fazi realizacije izgradnje nove bolnice u Puli. „Nakon deset godina planiranja svi s veseljem očekujemo realizaciju tog projekta“, rekao je Miletić i kazao kako bi se s radovima trebalo započeti u rujnu, po okončanju natječaja za financijska sredstva. Potom slijedi natječaj za odabir izvođača radova, a računa se da će trebati četiri godine za izgradnju, opremanje i useljenje pulske bolnice u nove prostore. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Pulska bolnica
Pulska bolnica

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa