IDS Fažane: Damjanac je zapostavila posao načelnice od kad je u Saboru

0
Ivan Marčeta, Sandra Nakić i Ivan Geršić
Ivan Marčeta, Sandra Nakić i Ivan Geršić

Predsjednik IDS-a Fažane Ivan Geršić, potpredsjednica podružnice Sandra Nakić te predsjednik Kluba vijećnika IDS-a u Općinskom vijeću Fažane Ivan Marčeta smatraju da objekti i uređaji planirani programom gradnje u 2011. godini, poput proširenja groblja i javne rasprave, nisu do kraja realizirani.

O tome je, naime, bilo govora na konferenciji za medije u prostorijama pulskog IDS-a 20. ožujka, gdje su IDS-ovci izrazili nezadovoljstvo radom načelnice Ade Damjanac. „Smatramo da je zapostavila posao načelnice od kad je radi u Saboru i da se iz Zagreba ne može voditi jedna općina“, izjavio je Geršić napomenuvši da su revoltirani načinom rada vodstva Općine.

„Rezultat njihova vodstva vidi se i iz realizacije programa gradnje od svega 23 posto. Pitam se kakva je to Općina i njeno vodstvo koje svoje planove izvršava u tom postotku“, veli Geršić i dodaje da još nisu dobili na uvid izvršenje proračuna za 2011. godinu, što je preduvjet da bi se uopće moglo razgovarati o izvršenju programa gradnje.

Tim su ponašanjem, smatra Geršić, zakinuti žitelji Fažane koji to ne zaslužuju. „O razlozima tako sramotno male realizacije programa možemo samo nagađati, a vjerojatno je riječ o lošem planiranju proračuna“, izjavio je Geršić.

Sandra Nakić rekla je da već samo čitanje dnevnog reda sjednice Općinskog vijeća sazvane za 21. ožujak, pokazuje neozbiljnost ljudi koji je vode. „Od devet točaka, a ukupno ih je 12, ubačene su još samo dvije vrlo važne točke o kojima se ne može kvalitetno raspravljati“, rekla je i upitala zašto je tomu tako. Istaknula je treću i četvrtu točku dnevnog reda kao sporne jer se tiču prijedloga o usvajanju programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture te usvajanju programa održavanja komunalne infrastrukture za 2011. godinu.

Nakić smatra kako bi trebalo kvalitetno raspravljati i donijeti zaključke po tim točkama dnevnog reda za što bi preduvjet bio iznošenje svih točaka vezanih za proračun, što se ne čini. „Smatramo da je bolje započeti jedan projekt i njega dovršiti nego za 95 posto započetih projekata utrošiti svega 10 – 15 planiranih sredstava što je sramotno“, veli Nakić.

S rečenim se složio i Marčeta koji je najavio da će zbog svega navedenog dati prijedlog da se s dnevnog reda uklone točke izvršenja programa gradnje i plana održavanja, sve dok ne dobe uvid u točku izvršenja proračuna za 2011. godinu.

Očigledno je, smatraju predstavnici IDS-a Fažane, da je neophodan rebalans proračuna, stoga od načelnice Općine traže realno financijsko stanje. (Tekst i foto: Paola Albertini)       

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA