U travnju kreće etno staza kažuna Rovinjskog sela

17.03.2012 - 10:53
U travnju kreće etno staza kažuna Rovinjskog sela

U promicanju vrednota istarske baštine Udruga Babin Pas iz Rovinjskog sela pokazala je pravi put kako je uz nevelika financijska sredstva ali uz ogromnu dozu dobre volje moguće oživjeti povijesnu baštinu.

U neposrednoj blizini Rovinjskog sela udruga već nekoliko godina, uz pomoć vrtićke djece, njihovih roditelja te pojedinih gospodarstvenika radi na oživotvorenju i uređenju kažuna.
Ovaj projekt vrijedan gotovo 70.000,00 kuna, uz odobrena sredstva Zaklade za poticanje partnerstva i civilnog društva, uvelike su kroz sponzorstvo potpomogle tvrtke „Istra Garden“ i „Mir“ koje su angažirane na građevinskim radovima sanacije kažuna i postavljanju gotovo stotinjak  putokaza na kružnoj stazi oko Rovinjskog sela.

Proteklog vikenda u okolici Rovinjskog sela, uz odaziv gotovo stotinu mještana, ukupno je očišćeno područje oko osamnaest kažuna, podzidana su i sanirana tri kažuna koja su bila u najkritičnijem stanju, postavljeno je 80 putokaza uz stazu koja je sada zahvaljujući prokrčavanju potpuno prohodna. Krčenje staze odradili su mještani zajedno s DVD-om Rovinjsko Selo, kojima su se pridružili lovci, planinari i studenti Sveučilišta u Puli, uz pomoć najmanjih, vrtićke djece. Otvorenje same staze, u kojoj će svaki kažun pričati svoju povijesnu priču, planira se tijekom travnja.

Tweet

Posljednje novosti