Vodnjan dogovorio suradnju s ekomuzejem

0
Projekt provodi udruga Istarsko - Ekomuzej
Projekt provodi udruga Istarsko - Ekomuzej

Udruga Istarsko – Ekomuzej iz Vodnjana i Grad Vodnjan sklopili su 4. svibnja ugovore o sufinanciranju projekata Udruge, što ukazuje na važnost i kvalitetu projekata koje Udruga Istarsko - Ekomuzej iz Vodnjana provodi u sklopu svog djelovanja.

Cilj udruge je podizanje svjesti o identitetu lokalnog društva i konzervacija, odnosno tumačenje lokalnih prirodnih i kulturnih znamenitosti. To isto postaje posebno oružje nove muzeologije koja u središte svojih razmatranja stavlja čovjeka i ljudske potrebe.

Iz prioritetnog područja kulture Grad Vodnjan osigurao je šest tisuća kuna iz proračuna za financiranje programa „Knjiga poezije Sfisse/fessure spiragli“, 15 tisuća za provedbu manifestacije „2. Godina vrednovanja vodnjanskih tradicija“, te 10 tisuća za provedbu programa  „Razvoj Ekomuzeja tradicionalnih istarskih proizvoda i zanata“.

Putem prioritetnog područja „Poljoprivreda“ za  podršku razvoja projekta didaktičke farme osigurano je 40 tisuća kuna iz proračuna Grada Vodnjana za udrugu Istarsko – Ekomuzej iz Vodnjana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa