Gradonačelnik Miletić osudio napad na dječake: Nasilju u Puli nema mjesta!

14.03.2012 - 15:20
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Gradonačelnik Pule Boris Miletić najoštrije je osudio slučaj nasilja, koji se 12. ožujka zbio u Gajevoj ulici u Puli kada je, za sada nepoznata skupina počinitelja, napala dvojicu učenika osnovne škole Monte Zaro.

„Fizičko nasilje i maltretiranje nedopustivo je u društvu u kojemu živimo. Pula je grad koji njeguje toleranciju, međusobno razumijevanje i suživot, a ovakvi izdvojeni slučajevi zlostavljanja govore nam da se još više svi zajedno moramo potruditi u cilju stvaranja tolerantnog i modernog društva“, rekao je Miletić te podsjetio da upravo u cilju prevencije nasilja među mladima, Grad Pula promovira niz programa u osnovnim školama, poput: CAP- prevencija nasilja i seksualnog nasilja nad djecom, PATHS – RASTEM te UNICEFOV "Stop nasilju".

Osim, toga pokrenute su i određene aktivnosti u cilju formiranja jedinstvenog obavještajno-kontrolnog centra u kojemu bi uz pomoć sustava video nadzora i cjelodnevnim dežurstvom mogli intervenirati u ovakvim i sličnim situacijama.  

„Kao i uvijek, svojim ću se utjecajem i autoritetom maksimalno angažirati u zaštiti ljudskih prava i sloboda svojih sugrađana, jer držim kako nasilje u ovom gradu nikada neće imati plodno tlo. Od nadležnih institucija, prvenstveno policije i pravosuđa, očekujem da će u kratkom roku pronaći krivce i primjereno ih kazniti“, rekao je Miletić.

Da podsjetimo, dvojicu 12-godišnjaka brutalno je napala i ozlijedila skupina mladića kod bivše vojarne Karlo Rojc. Prema izjavama ozlijeđenih dječaka, objavljenih u Glasa Istre, nasilnici, u dobi od otprilike 14 do 16 godina, presreli su dvojicu dječaka na putu iz škole i od njih zatražili da im predaju novac. Budući da kod sebe nisu imali niti kune, grupa nepoznatih mladića najprije je 12-godišnjake iscipelarila, a potom ih je po nogama zarezala staklom razbijenih pivskih boca. Na koncu su im poručili da će ih ubiti ukoliko ih sljedeći put zateknu bez kune. (R.M.)

Tweet

Posljednje novosti