Članovi Nešpule na prijemu kod gradonačelnika Pule

0
Prijem je održan u Komunalnoj palači
Prijem je održan u Komunalnoj palači

Pulski gradonačelnik Boris Miletić primio je danas u prostorijama Komunalne palače članove mješovite vokalne skupine Nešpula koji su u ovoj godini na izmaku ostvarili niz zapaženih međunarodnih nastupa i vrijednih priznanja. "Drago mi je da ste i u ovoj godini uspjeli ostvariti sve ono što ste si zacrtali i što pjesmom iznova uspjevate dotaknuti srca ne samo žitelja Istre već i šire", kazao je Miletić i poželio im puno uspjeha i u idućoj godini.

Zahvalivši se na prijemu i potpori koju im Grad Pula pruža, predsjednica Udruge Martina Šverko podsjetila je kako su u 2015. godini članovi Nešpule postigli najveći uspjeh kada su u Pragu predstavljali Hrvatsku na prestižnom pjevačkom međunarodnom natjecanju "Praga Cantat 2015", osvojivši zlato u folklornoj kategoriji, srebro u kategoriji mješovitih zborova te posebnu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda za najbolju interpretaciju folklornog repertoara.

U sklopu bogatog programa "Prosinac u gradu", mješovita vokalna skupina Nešpula početkom tjedna u  muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca održala je cjelovečernji koncert na kojemu je nastupila i grupa Nola, a iduće godine ova vokalna skupina obilježava svoju desetu godišnjicu rada i djelovanja te, kako su danas kazali, pripremaju veliki slavljenički koncert.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa