Pašareta: Kultno piće koje Istra ljubomorno čuva za sebe

0
Pašareta ili pasareta
Pašareta ili pasareta

„Vjerujemo da svi imaju omiljeno piće iz djetinjstva koje izaziva val emocija i nostalgije već kada se samo i spomene. Gutljaj Pipija ili Traubisode sigurno vam budi lijepe uspomene, kao što to Pašareta godinama čini Istranima i gostima koji su probali ovu bezalkoholnu retro senzaciju“, počinje punkufer.dnevnik.hr. svoj hvalospjev kultnom istarskom piću.

„Obitelj Ferenčić proizvodnjom bezalkoholnih pića bavi se od 1924. godine, a piće koje ih je proslavilo definitivno je Pašareta odnosno Pasareta. Jednostavna receptura, šećer, voda i voćne arome, pronašla je svoj put do široke publike pa je česta scena u kafićima diljem Istre da se Pašareta nalazi na gotovo svakom stolu i u većem broju od popularnih svjetskih brandova.

Pašareta je kultni status odavno stekla, a s pravom se smatra jednim od simbola najvećeg hrvatskog poluotoka. Iako je i nakon toliko godina još uvijek u „ilegali', bez skupih reklamnih kampanja ili plakata koji iskaču sa svih strana, Pašareta svoj put do novih obožavatelja pronalazi usmenom predajom, što se najbolje može vidjeti na društvenim mrežama.

Pa tako doznajemo da nekima nije problem ponijeti zalihe Pašarete sve do New Yorka, ili da je neke hvata panika, ako ostanu na samo pet boca 'crvenog blaga' u frižideru pa moraju u kupovinu jer se boje da neće imati što ponuditi gostima.

Sve to odlična je preporuka da se i vi sjetite Pašarete kada budete odmarali negdje u Istri pa ako vam se kojim slučajem i ne svidi, moći ćete reći da ste 'okusili' izvornu Istru, kakva je nekad bila i kakva će, nadamo se, još dugo ostati“, piše punkufer.dnevnik.hr.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA