Umag: Uhićen maloljetni lopov i njegovi punoljetni pomagači

0
Foto ilustracija
Foto ilustracija

Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad maloljetnim hrvatskim državljaninom te je utvrdila sumnju da je počinio tri kaznena djela teške krađe i jednu krađu dok se četvoricu muškaraca u dobi od 23, 25, 53 i 31 godine sumnjiči da su počinili kazneno djelo prikrivanje.

Maloljetnika se sumnjiči da je u noći s 27. na 28. lipnja provalio u ugostiteljski objekt u Umagu te ukrao novčanik i manju kasu oštetivši pritom 63-godišnjaka za nekoliko stotina kuna.

Potom ga se sumnjiči da je sredinom veljače u  Ungariji  provalio u baraku, vlasništvo 30-godišnjakinje te ukrao trimer koji je potom prodao 25-godišnjaku, koji je iako je znao da se radi o otuđenom trimeru, trimer prodao 23-godišnjaku.

Također, istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni, u razdoblju od 16. do 23. lipnja, iz skladišta zgrade u Ulici Žrtava Fašizma u Umagu, ukrao bicikl oštetivši 35-godišnjaka za više stotina kuna. Otuđeni bicikl je potom posredstvom 32-godišnjaka prodao 53-godišnjaku.

Zajedno s istom dvojicom osumnjičenika, maloljetnik je u noći s 24. do 25. lipnja, iz barake na poljoprivrednoj parceli u Umagu otuđio benzinski agregat oštetivši 34-godišnjaka za nekoliko tisuća kuna. Ukradeni agregat je potom posredstvom 53-godišnjaka prodao 31-godišnjaku. Protiv maloljetnika se podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela krađe dok se protiv četvorice osumnjičenika podnosi kaznena prijava za kazneno djelo prikrivanje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa