Britanac Tom Sagar pobjednik Europskog enduro prvenstva u Buzetu

01.06.2015 - 06:17
Tom Sagar
Tom Sagar

Drugi dan Europskog enduro prvenstva u Buzetu bio je pomalo iznenađujući za sveukupnog pobjednika prvoga dana Maurizia Miheluza, nakon što je vodstvo preuzeo Britanac Tom Sagar. „Odmah ujutro sam imao dobar osjećaj, što mi je omogućilo preuzeti vodstvo“, izjavio je Sagar. Maurizio Micheluz pobijedio je u klasi Senior E1 ispred Francuza Benoita Fortunatoa i Šveđana Jonathana Rossea, koji su u današnjoj utrci zamijenili pozicije. Iako je Micheluz na buzetskoj utrci zauzeo drugo mjesto, i dalje je na prvom mjestu sveukupnog poretka Europskog enduro prvenstva.

„Sretan sam što sam sudjelovao na utrci u Buzetu – moram pohvaliti odličnu organizaciju i samu utrku. Jučer sam završio utrku na prvom mjestu ukupnog poretka, a danas na drugom, nekoliko sekundi iza pobjednika Sagara. Najzanimljiviji dijelovi staze su, naravno, specijalni testovi, no odličan je bio i spectator point gdje su gledatelji mogli vidjeti vozače na tehnički zahtjevnijem dijelu staze. Oba specijalna testa su bila teška – prvi s rijekom na početku i drugi s puno kamenitih prolaza“, rekao je Micheluz.

Jednako kao i u jučerašnjoj utrci, Britanac Tom Sagar zauzeo je vodeću poziciju, osim u ukupnom poretku, i u Senior E2 klasi, dok je Estonac Uusna Rannar na utrci 31. svibnja zamijenio mjesto s Talijanom Diegom Nicolettijem. Buzetska staza dovela je do iznenađujućih promjena i u Senior E3 klasi, gdje je današnje vodstvo preuzeo Slovak Ševela Miroslav, također pobjednik Alpe Adria prvenstva. Ipak, Čeh Toman Radek i dalje je vodeći u ukupnom poretku utrke u Buzetu. Međutim, najbolji rezultat u E3 klasi u obje utrke prvenstva, one u Italiji i ove u Buzetu, ima Šveđanin Martin Sundin. Ne smijemo zanemariti ni Prvenstvo Hrvatske u kojem su dominirala dva Buzećana – Manuel Černeka na prvom mjestu te Marko Prodan na trećem mjestu.

„Prvenstvo je proteklo dosta ugodno, sve je išlo po planu. Staza je bila dosta zahtjevna te sam zadovoljan ostvarenim rezultatom i činjenicom da nije bilo padova“, izjavio je pobjednik Prvenstva Hrvatske Manuel Černeka. „Ponosni smo što smo prvi puta uspjeli organizirati jednu takvu utrku kao što je Europsko enduro prvenstvo, na kojoj su sudjelovali zaista najbolji enduro vozači. Uloženo je puno truda i rada tijekom prošlih mjeseci kako bi se tih 60 km staze postavilo na najviši nivo, vozačima pružila jedna zaista dobra utrka, a gledateljima omogućio pristup najuzudljivijim dijelovima staze“, rekao je Valter Majer, direktor utrke.

Organizacija buzetske utrke zaista je bila na najvišoj razini, dostojna jednog europskog prvenstva, što potvrđuju pohvale od strane, ne samo vozača, već i mnogobrojnih gledatelja koji su ovaj vikend proveli na različitim dijelovima staze. Ono u čemu su se svi složili jest činjenica da je buzetska staza postavila pred vozače prave izazove, uzbudljive specijalne testove i potvrdila da je s razlogom izabrana za jednu od četiri lokacije Europskog enduro prvenstva.

Tweet

Posljednje novosti