Buzet domaćin jednog od četiri najveća europska enduro izazova

0
Već od ranog jutra u parku vozača osjećala se užurbana atmosfera, uz pripremu motora i opreme
Već od ranog jutra u parku vozača osjećala se užurbana atmosfera, uz pripremu motora i opreme

Paradom 19 zemalja i približno 300 vozača, uz spektukularni Stunt Show, u Buzetu je 29. svibnja okončan zadnji dan prijava i priprema za Europsko enduro prvenstvo, Alpe Adria prvenstvo, Prvenstvo Hrvatske i Prvenstvo Slovenije. Vozače su posebno pozdravili gradonačelnik Grada Buzeta Siniša Žulić, direktor utrke Valter Majer te predsjednik međunarodnog žirija prvenstva Sandor Sasvari.

Već od ranog jutra u parku vozača osjećala se užurbana atmosfera, uz pripremu motora i opreme, za jedan od četiri najveća europska enduro izazova ove godine. Sunčan dan i obronci Buzeta ugostili su gotovo 300 vozača iz 19 država, podijeljenih u 7 muških i 1 žensku klasu, u kojoj će po prvi puta u povijesti hrvatskog enduro sporta nastupiti i jedna hrvatska vozačica, Sanja Črnac.

Osim naših susjeda, vozača iz Italije, Slovenije, Mađarske i BiH, do Buzeta su potegnuli i vozači iz Finske, Švedske, Estonije, Norveške... Sve u svemu, gledatelji će imati prilike u tri kruga i na dva specijalna ispita uživati u vožnji ponajboljih europskih enduro vozača. Upravo zbog toga organizator, EMK Buzet, potrudio se pripremiti jedinstvenu točku za gledatelje tzv. spectator point na kojem će publici, osim odličnog pregleda staze, biti dostupna i osvježavajuća pića. Važno je istaknuti da se ovogodišnje Europsko enduro prvenstvo u Buzetu odvija pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Pozivamo, ovim putem, sve gledatelje da tijekom vikenda posjete Buzet i prate posebno postavljene oznake koje će ih odvesti do najzanimljivijih dijelova Europskog enduro prvenstva.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa