Rekordnih 235 downhillera u spustu na buzetskom brdu

09.05.2015 - 12:19
Utrka se boduje za Kup Hrvatske, Pokal Slovenije i UCI C1
Utrka se boduje za Kup Hrvatske, Pokal Slovenije i UCI C1

Na legendarnom buzetskom brdu jutros je započelo osmo izdanje utrke u biciklističkom spustu DH Buzet. Startalo je rekordnih 235 natjecatelja iz 15 zemalja. Avanturisti na dva kotača na stazi Škrbina, udaljenoj 500-injak metara od samog centra grada, naredna će dva dana u utrci s vremenom i prirodnom preprekama loviti postolja jedne od najmasovnijih i najekstremnijih biciklističkih utrka u Hrvatskoj i široj regiji. Lijepo, gotovo ljetno vrijeme i „krema“ downhill natjecatelja garancija su uzbudljivog vikenda u kotlini podno Ćićarije. 

Utrka se boduje za Kup Hrvatske, Pokal Slovenije i UCI C1 pa su tako umijeće prkosenja potocima, stijenama, kamenim zidićima i strmim padinama došli pokazati i Austrijanac Manuel Gruber, trideseti vozač svijeta po UCI bodovima, poljski prvak Slawomir Lukasik, slovenski prvak Miran Vauh, hrvatski prvak Marko Šišović te prošlogodišnji pobjednik DH Buzet Jure Žabjek. Od ženskih državnih prvakinja natječu se Hrvatica Dubravka Družeta, Čehinja Jana Bertova i Njemica Harriet Ruecknagel. Ukupno se natječe 13 žena, što do sada u Hrvatskoj nije zabilježeno. 

- Jako volim buzetsku stazu. Riječ je o dobroj kombinaciji tehničkog i brzog djela. Sa sigurnosnog aspekta dobro je pripremljena i označena, zaštite su na svih potrebnim mjestima, komentirao je Mladen Durlen, sudac HBS-a. 

Tijekom popodneva natjecateljima slijedi kvalifikacijska utrka. Službeni trening je na rasporedu sutra, u nedjelju u 10 sati. Trening top 30 vozača zakazan je za 13.30 sati, dokfinalna utrka počinje u 14.30 sati i trajat će oko tri sata.

Tweet

Posljednje novosti