U Pazinu natjecanje radioamatera Istarska lisica

0
Na "Istarskoj lisici" 2014. godine
Na "Istarskoj lisici" 2014. godine

Radioklub „Pazin“  25. i 26. travnja organizira 11. natjecanje u Amaterskoj radiogoniometriji „Istarska lisica“ 2015. Ovijat će se u trokutu naselja Zarečje, Pazinski Novaki i Brhaji, sa startom u Pazinskim novakima i ciljem u Zarečju. Natjecanje je odobreno od strane Hrvatskog Radioamaterskog Saveza te će time pedesetak natjecatelja skupljati bodove za ukupni plasman prvenstva Hrvatske u ARG-u te za samu reprezentaciju.

Amaterska radiogoniometrija (ARG) je popularni spoj tehnike i sporta. Najlakše ju je opisati kao vrstu orijentacijskog trčanja u prirodi, uz dodatak traženja sakrivenih odašiljača pomoću prijemnika-goniometra, uz pomoć topografske karte i kompasa. Na natjecanje dobrodošli su i gledatelji i navijači.

Subota, 25.travnja rezervirana je za natjecanje na 3.5 megaherca, koje će početi u podne. Okupljanje je zakazano za 10 sati, sat kasnije na redu su potvrde prijava i provjera opreme natjecatelja, a u 11.30 odlaganje goniometara i odlazak na start. Rezultati će biti proglašeni u 17 sati, nakon ručka koji će biti poslužen u 16 sati. U prostorijama kluba će se u 20 sati održati After Party.

U nedjelju, 26. travnja, održat će se natjecanje na 144 megaherca. Okupljanje je u 9i, potvrde i provjera u 10, odlazak na start u 10.30, a start u 11 sati. Ručak za natjecatelje predviđen je u 15i, a proglašenje pobjednika u 16 sati.

Pobjednici prošlogodišnje
Pobjednici prošlogodišnje "Istarske lisice"

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa