HNS o cestovnoj povezanosti i internetu na Buzeštini

0
Ranko Švraka, Nada Turina Đurić i Vlatko Mrvoš
Ranko Švraka, Nada Turina Đurić i Vlatko Mrvoš

U organizaciji Istarskog i Buzetskog HNS-a, 23. veljače je u Buzetu održana javna tribina s temom Prometna cestovna povezanost Buzet-Kopar za teretna vozila i pokrivenost GSM i internet signala na Buzeštini, na kojoj je govorila Nada Turina Đurić - saborska zastupnica HNS-a i predsjednica saborskog odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu, Ranko Švraka - predsjednik ŽO HNS-a Istarske županije i Vlatko Mrvoš - predsjednik buzetske podružnice HNS-a.

Tribinu je otvorio Vlatko Mrvoš, koji se osvrnuo na problem GSM i Internet signala na području MO Štrped i drugih MO na Buzeštini. Istaknuto je da privredna zona Mažinjica i mjesta na tom području nemaju mogućnost priključenja na Internet, a pojedina područja nemaju niti GSM signal te je time poslovanje i život znatno otežan.  

Na pitanje prisutnih kada će se omogućiti promet preko graničnog prijelaza Požane za teretna vozila nosivosti preko 7,5 t, Nada Turina Đurić odgovorila je da će se taj problem riješiti ulaskom Republike Hrvatske u Schengenski prostor,  za što ćemo se kandidirati 1. srpnja 2015. godine. Sam ulazak, kaže, ovisi o više faktora, a jedan od njih je i sigurnosni, pogotovo nakon terorističkih napada u Parizu i Belgijskom gradu Verviers.  

Na pitanje o Internet i GSM signalu, istaknula je da je začuđena da privredna zona i okolna mjesta MO Štrped nemaju mogućnosti priključenja na Internet i da će po pitanju tog problema i GSM signala kontaktirati nadležne u HAKOM-u te pokušati doći do odgovora kako riješiti taj problem. Ranko Švraka se osvrnuo na odličnu poziciju Buzeta i prometnu povezanost s uređenim cestama i pohvalio radove na cesti Buzet-Kopar koje financiraju Hrvatske ceste.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa