Darko Tumpić izabran za ravnatelja pazinskog Pučkog otvorenog učilišta

0
Prva sjednica pazinskog Gradskog vijeća u 2014. godini
Prva sjednica pazinskog Gradskog vijeća u 2014. godini

S deset glasova za i jednim suzdržanim, Darko Tumpić izabran je za novog ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu. Naime, na prvoj ovogodišnjoj sjednici pazinskog Gradskog vijeća, 30. siječnja, jedna od točaka Dnevnog reda bio je upravo Prijedlog rješenja o imenovanju ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu. Tumpić će tu dužnost prema Prijedlogu obavljati od 17. veljače 2014. godine.

Prilikom rasprave vijećnik Stjepan Gabrić (HDZ) kazao je da bi volio čuti mišljenje gradonačelnika s obzirom da je rad Učilišta vezan uz suradnju s Gradom Pazinom. 

"Vjerojatno ste svi dobili dopise. I do sada je bilo tužbi, najavljuju se nove, pa ne bih volio da u neznanju dignem ili ne dignem ruku", kazao je Gabrić i zatražio odgovore na nekoliko spornih pitanja vezanih uz Prijedlog rješenja o imenovanju.

"Nadam se da je Upravno vijeće, koje je nama predložilo kandidata, to učinilo s posebnom dozom odgovornosti i da mi vijećnici ne budemo dovedeni u situaciju da pogriješimo", naglasio je nezavisni vijećnik Renato Kalac.

Predsjednik Upravnog vijeća Učilišta Ivica Franković, odgovarajući na pitanja vijećnika Gabrića kazao je kako ne može komentirati tužbe, odnosno sudski postupak koji je u tijeku. "Što se tiče konstatacije da je izabran kandidat koji ne udovoljava uvjetima iz natječaja, jer da nema tri godine radnog staža u struci, mogu reći da je iz životopisa vidljivo da Tumpić ima radni staž u struci, da ima položen stručni ispit, a imamo i mišljenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koje nam dodatno potvrđuje da je to tako", kazao je Franković.

Franković kazao da, što se tiče konstatacije da je odluka politička, odgovorio kako su svi članovi Upravnog vijeća imali na uvid dokumentaciju kandidata prijavljenih na natječaj. "Nigdje nije propisano da članovi Upravnog vijeća moraju komentirati svoju odluku", kazao je predsjednik Upravnog vijeća Učilišta i naglasio kako je glasanje provedeno sukladno Statutu Učilišta.

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić kazao je kako gradonačelnik nije dužan pravno, formalno izraziti svoje mišljenje o imenovanju ravnatelja. "Ja se veselim suradnji sa svakim ravnateljem ili ravnateljicom Učilišta, u interesu razvoja kulture i obrazovanja na području Grada Pazina", kazao je Krulčić. "Ovdje nema osobne razine, govorimo o ravnatelju, ne govorimo o imenima, već o institucijama koje moraju surađivati", zaključio je gradonačelnik Krulčić. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa