MONTY PYTHON NA PUF-u

'Ne možete na predstavu. Kasnite 25 sekundi'

Piše: Mirjana Vermezović Ivanović

03.10.2024 - 22:00
Pulsko kazalište (Foto: Mirjana Vermezović Ivanović)
Pulsko kazalište (Foto: Mirjana Vermezović Ivanović)

Mnogi ljubitelji umjetnosti jedva su dočekali ovogodišnje izdanje PUF-a, Međunarodnog festivala alternativnog kazališta. Dobro, ne baš mnogi, ali svi koji su ignorirali ovogodišnje izdanje mogu se gorko kajati jer su propustili Montyja Pythona, večeras, u INK-u, glavom i bradom.

A on se sa svojim iščašenim dosjetkama našao na samom ulazu u kazalište, gdje se maloprije, dok je vani bjesnio kijamet, odvijala jedna od predstava PUF-a.

 

„Predstava je počela, ne možete unutra. Kasnite 25 sekundi“, kaže mi čovjek na ulazu. Ni manje ni više. U trenutku pomislim da se šaljivac zabunio, možda je htio reći 25 minuta. Ali, nemoguće je da toliko kasnim. Da nije i to dio predstave, ipak su to alternativci, kontam u sebi, dok se osvrćem. Možda odnekud izleti John Cleese i svečano objavi da onima koji kasne 25 sekundi slijedi posebna nagrada festivala, torta u glavu i šut karta na kijamet. 

Šaljivac, međutim, papagajski nastavlja:“Ne možete ući, kasnite 25 sekundi. Predstava je počela!“ Znači, ipak su sekunde u pitanju. Ma i djelić sekunde je bitan, ako ćemo pravo, za pobjedu u sportu, a kamoli u kazališnoj predstavi. A možda će prije biti da ovom kazališnom 'sekundantu' sat ide 25 sekundi unaprijed, otprilike koliko je, sudeći po kišobranima, bilo ljudi na večerašnjoj predstavi. Besplatnoj.

Tweet

Posljednje novosti