parirali deset minuta

Porečani šaptom pali protiv momčadi Igora Vorija

Piše: Siniša Žulić

28.09.2024 - 15:30
PET GOLOVA U PORAZU - Filip Bonić (foto: Milivoj Mijošek)
PET GOLOVA U PORAZU - Filip Bonić (foto: Milivoj Mijošek)

Uvjerljiv poraz doživjeli su rukometaši Poreča i na drugom ovogodišnjem gostovanju u Premijer ligi protiv puno kvalitetnije momčadi Sesveta. Dečki trenera Ilije Lovrinovića uspjeli su parirati boljim domaćinima tek prvih deset minuta susreta. Sa svojim dalekometnim udarcima izvana u tim je trenucima prvi topnik Porečana Arman Ikanović uz pomoć Antonija Ljubića te brze kontre Leona Rušnjaka uspijevao držati vodstvo na gostujućoj strani (4:5 - 8’), da bi potom serijom 6:1 do sredine prvoga poluvremena Sesvećani pokazali kako bodovi s njihovog parketa večeras neće ići put Istre (10:6 - 14’). Tri zgoditka zaostatka uspijevali su Porečani održavati do 25. minute kada je precizan udarcem izvana bio Filip Bonić (14:11), da bi domaćini do poluvremena već imali šest zgoditaka prednosti.

 

U nastavku susreta učinilo se da bi porečki rukometaši ponovno mogli iskoristiti bolji ulazak, kada su s tri uzastopna pogotka Nikola Ivanković u dva navrata te Marko Bajan iz sedmerca smanjili zaostatak za Sesvećanima (22:18), no bilo je to sve što su uspjeli. Domaćini su bili opasni sa svih pozicija te uz potporu svog vrlo dobrog vratara Filipa Perića polako stvarali razliku do osam zgoditaka prednosti (28:20 - 45’). Posljednja četvrtina susreta protekla je u podjednakoj igri u kojoj su igrači domaćeg trenera Igora Vorija održavali dotad stečenu prednost. 

U redovima Poreča najefikasniji je večeras bio Marko Bajan sa sedam zgoditaka (pet sa crte sedam metara) te Filip Bonić koji je zabio pet golova. 

Statistika utakmice:

Tweet

Posljednje novosti