NIJE ZA ONE SA SLABIM SRCEM

Britanski magazin birao 18 najljepših mjesta u Europi. Na popisu norveški fjordovi, ali i naselje u Istri

Piše: Istarski.hr

28.09.2024 - 20:02
"Za Motovun uzmite udobne cipele za hodanje" (Snimio: Milivoj Mijošek)
"Za Motovun uzmite udobne cipele za hodanje" (Snimio: Milivoj Mijošek)

BRITANSKI magazin Time Out objavio je članak pod nazivom 18 najljepših mjesta u Europi, a na listi se našao i Motovun u Istri.

"Srednjovjekovna arhitektura, zeleni brežuljci, pogled na vinograde... Motovun je drevno mjesto u Istri koje ima sve što možete poželjeti. Poznat je po vinu i tartufima. Hrana je odlična i jednostavno nema ništa bolje nego provesti poslijepodne uživajući u prekrasnim pogledima uz nekoliko čaša istarskog roséa", piše u članku, koji prenosi Index.

Dodali su da turistima svakako preporučuju da uzmu udobne cipele za hodanje te da kamene ulice i brda nisu pogodna za one sa slabim srcem.

 

Osim Motovuna, na listi magazina našlo se i Jajce, grad u Bosni i Hercegovini. Istaknuli su da vrijedi posjetiti vodopad Plivu i Plivsko jezero. Dodaju kako prilikom posjeta Jajcu svakako treba obići rodnu kuću pjesnika Nikole Šopa. "Bosna i Hercegovina ima lijepih mjesta, ali teško je nadmašiti čari Jajca", piše Time Out.

Visoko mjesto na listi zauzelo je i jezero Bled koje se nalazi u Sloveniji. "Ovo jezero očarat će svakoga. Na površini vode ogledaju se zelena brda i crkvica iz koje se čuje zvono želja", navode.

Na listi je i otočić Gospa od Škrpjela u Crnoj Gori. "Jedinstveno mjesto hodočašća i simbol vjere u Crnoj Gori do kojeg se iz Perasta može doći brodom za samo pet eura.

Na listu najljepših mjesta u Europi našli su se i:

Norveški fjordovi

Xerocambos Beach (Grčka)

Albert Street (Riga, Latvija)

Alberobello (Italija)

Vestmannaeyjar (Island)

Alcázar u Sevilli

Zermatt (Švicarska)

Dune du Pilat (Francuska)

Arrochar (Škotska)

Glyptoteket (Danska)

The Wilderness Road (Švedska)

Schlachtensee (Berlin)

Giglio (Toskana)

Jardim do Morro (Portugal)

Tweet

Posljednje novosti