veliki interes za jačanjem veza

Veleposlanik Švicarske posjetio Rovinj

Piše: Istarski.hr

18.09.2024 - 14:24

Gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga primio je danas u Gradskoj palači veleposlanika Švicarske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Ursa Hammera i počasnu konzulicu Švicarske Draženku Moll.

Prijemu je prisustvovala i pročelnica Ureda Gradskog vijeća i gradonačelnika Maria Črnac Rocco, a tim se povodom razgovaralo o mogućnosti organiziranja zajedničkih događanja sa švicarskim gradovima talijanskog govornog područja, kao i o interesu suradnje u području kulture, te o temama iz područja turizma i gospodarstva.

 

Gradonačelnik Marko Paliaga je predstavio glavna pitanja koja se tiču budućeg turističkog razvoja Rovinja u vidu održivosti destinacije, ali i brigu oko očuvanja materijalne i nematerijalne baštine, te je izrazio spremnost za suradnju u tom području. Upravo na tom tragu, uputio je poziv veleposlaniku da ispita zainteresiranost švicarskih gradova za sudjelovanje u konferenciji koju Grad Rovinj organizira u sklopu Udruge hrvatskih povijesnih gradova, čiji je predsjednik, upravo na temu održivosti turizma. Veleposlanik je sa zadovoljstvom prihvatio poziv, rekavši kako ono predstavlja prvi korak uspostavljanja šire suradnje s Gradom Rovinjem.

Veleposlanik, koji ovog tjedna boravi u Istri, iskazao je veliki interes za jačanjem veza ne samo na državnoj i regionalnoj razini, već i među gradovima. Tijekom boravka u Istri susreo se s lokalnim poduzetnicima koji imaju veze sa Švicarskom, a ovih će dana u Rovinju sudjelovati na konferenciji posvećenoj umjetnoj inteligenciji.

Nadalje, iskazao je interes za povezivanjem Grada Rovinja s gradovima talijanskog govornog područja Švicarske, s obzirom na dvojezičnost koju dijele.

Srdačno je zahvalio na dobrodošlici i pohvalio grad Rovinj, ocijenivši ga prekrasnim i bogatom poviješću.

Tweet

Posljednje novosti