jedina utrka s ciljem u amfiteatru

Pulski maraton kroz svjetlosne instalacije s gotovo 1.500 trkača. Dođite, trebaju vam samo patike

Piše: Mirjana Vermezović Ivanović

17.09.2024 - 13:01

U petak i subotu, 20. i 21. rujna, u Puli će se održati šesto izdanje Pula marathona, utrke proizašle iz X-ice, na kojoj će 1.350 sudionika, što domaćih, što stranaca, istrčati 5, 10 i 21 kilometar središtem Pule. Start je ispred, a cilj u Areni, gdje će biti podijeljene nagrade najbržima.

 

Najavili su to na današnjoj konferenciji za novinare direktorica Turističke zajednice Pule Sanja Cinkopan Korotaj, Erik Lukšić u ime organizatora ISTRuna, Andrea Petrinić iz Arena Hospitality Groupa i Ivana Sokolov, gradska pročelnica za društvene djelatnosti. Cjelokupan program i ruta utrka dostupan je ovdje.

„Ovo je dobar spoj maratona i Visualia festivala (održava se od 19. do 21. rujna, op. a.), dobar razlog za dolazak. Imat ćemo dodatne instalacije, i to šest zvijezda kod Pevexa, dok će od Katedrale do Uljanikove kapije biti instalacija duga 50 metara. Trkače će iz Titovog parka bodriti LED bubnjari“, rekla je Cinkopan Korotaj.

„Turistička zajednica je s ISTRunom i Arena grupom odlučila uključiti se u svjetski trend rekreacije, trčanje je vrlo jednostavno, moraš imati dobre patike, sve ostalo ne moraš imati", rekla je direktorica TZ-a.

Andrea Petrinić kazao je da je Arena grupa pokrovitelj dječje utrke koja će se održati u petak, sa startom u 18.30, odnosno 19 sati. 

"Cilj nam je djelovati u zajednici, da djeca od najmlađe dobi krenu u sport. Prijave nisu potrebne, pozivam djecu i roditelje da nam se pridruže ispred Amfiteatra", kazao je Petrinić.

Lukšić je dodao da će trkače pratiti idealno vrijeme: neće biti kiše, a temperature zraka kretat će se od 15 do 20 stupnjeva.

Maraton je najavljen na konferenciji za novinare u Turističkoj zajednici Pule (Foto: M. Vermezović Ivanović)

"Podjela startnih brojeva bit će u petak od 15 do 22 sata, a u subotu od 19. Pula marathon je jedina trka u svijetu čiji je cilj u Amfiteatru. Nakon utrka bit će podijeljene nagrade, a potom u Areni nastupa DJ do 23.30 sati. Nakon ponoći zabava seli u Pietas, uz DJ-a Moralesa", najavio je Lukšić. Od planirani 1.500 startnih brojeva, preostalo je još 150 slobodnih, rekao je Lukšić te pozvao građane da se priključe ovoj tradicionalnoj utrci kojom se ujedno nastoji privući i gosti u posezoni. 

Pulski trkači lani su sudjelovali u utrkama u Veroni i Trieru, gradovima koji su zbratimljeni s Pulom, pa će tako i ove godine oni koji odluče sudjelovati u objema utrkama imati popust na startni paket.

Pročelnica Sokolov kazala je da su u Gradu Puli vrlo ponosni zbog tradicionalne utrke koja nema samo sportsku, nego i kulturnu dimenziju.

"Ovo je dodatna prilika za promociju grada. Drago nam je da sudjeluju i najmlađi, želimo da od najranije dobi budu u pokretu.", rekla je Sokolov te zamolila vozače za strpljenje s obzirom da će ceste u središtu biti zatvorene oko dva sata.

Tweet

Posljednje novosti