U dva dana na dva mjesta

Vozili za vrijeme zabrane, bez vozačke dozvole i odbili test na drogu

Piše: Istarski.hr

16.09.2024 - 11:02
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Tijekom vikenda na području Istre zabilježeno je 12 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom. 

U prometnim nesrećama jedna osoba teško, a jedna lakše ozlijeđena. Alkohol je evidentiran u četiri prometne nesreće. Tijekom vikenda kontrolirano je 290 vozila i vozača. Iz prometa je isključena 16 vozača i dva vozila.

Zabilježena su dva sluičaja da su vozači vozili za vrijeme zabrane, bez vozačke dozvole i odbili test na drogu.

Najprije je prometna policija 15. rujna oko 1.40 sati na koniku ceste D-66 između Loborike i Marčane zatekla i kontrolirala automobil pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnjak. Kontrolom je utvrđeno kako automobilom upravlja iako mu je izrečeno rješenje o poništenju vozačke dozvole poradi prikupljenih 12 negativnih bodova, dok je testiranje na droge odbio. Vozač je uhićen te mu je nadležni sud odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od pet dana.

Prometna policija je 16. rujna oko 00.20 sati na Medulinskoj cesti u Puli zaustavila i kontrolirala automobil karlovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnjak. Obavljenim nadzorom, utvrđeno je da upravlja automobilom dok su mu izrečene dvije zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Vozaču je ponuđeno testiranje na opojna sredstva ili lijekova u organizmu koje je isti izričito odbio. Muškarac je uhićen te tijekom jutra biti predan na nadležni sud.

Tweet

Posljednje novosti