KOŠARKA

Puležani se ne šale. Jakom rosteru pridodali još dva pojačanja

Piše: Siniša Žulić

14.09.2024 - 09:00
Marko Krulčić (foto: KK Pazin/facebook)
Marko Krulčić (foto: KK Pazin/facebook)

Košarkaši Pule 1981, nakon što su potvrdili dobar dio momčadi iz prošle sezone, krenuli su i s potpisivanjem pojačanja, a Marko Krulčić, stožerni igrač Pazina, drugoplasirane momčadi lige u protekloj sezoni, neće imati problema da opravda epitet pojačanja. Uz njega potpis na ugovor s ‘bijeloplavima’ stavio je i Jonathan Walker, koji je od prošlog tjedna na probi i u potpunosti je zadovoljio očekivanja struke. 

Talentirani Krulčić, 23-godišnji krilni igrač iz Lindara, nije mnogo dvojio kad se ukazala mogućnost transfera u redove prošlosezonskog osvajača Druge muške lige Zapad.

- Nekoliko je faktora presudilo zašto sam izabrao bijelo-plave, jedan je definitivno ambicija ulaska u viši rang. Klub ima jasan cilj i plan kako do njega doći, taj me detalj posebno privukao. Ambicije su visoke, nema sumnje, vjerujem da mogu pomoći momčadi svojom energijom i iskustvom te željom za pobjedom. S trenerom Leom Krizmanom sam kratko 'surađivao' prošle sezone na All-star utakmici, prema onom što sam vidio, uvijek traži maksimum i ozbiljnost, što je ključno za ekipni uspjeh, objašnjava 192 centimetara visoki Lindarac.

 

Ovim potpisima  košarkaši Pule 1981 dodatno potvrđuju ozbiljne ambicije i u ovoj sezoni, a navijači će novu momčad imati prilike vidjeti na djelu krajem rujna na 20. Memorijalnom turniru Josip Joža Sever.

Jonathan Walker stiže iz Seattlea, a nakon srednje škole nastupao je za momčad Emerald City Jaguars u The Basketball League, trećoj najjačoj američkoj profesionalnoj košarkaškoj ligi.

- Jako sam uzbuđen zbog ove nove avanture, izabrao sam Pulu zbog obiteljske okoline koju sam osjetio od prvog dana, čini se da svatko doista drži do osobe do sebe. Želim biti dio takve zajednice.  Pa s obzirom na to da mi je ovo prvi klub u Europi mislim da će biti određenih izazova, ali spreman sam. U Americi igrači definitivno ne mare toliko o dodavanju i blokovima kao ovdje, na parketu se osjeća da nitko nije sebičan, a ja volim takav način igre, ne krije zadovoljstvo 28-godišnja američka akvizicija pulskog drugoligaša.

- Ambicije kluba su još jedan u nizu razloga zašto sam izabrao Bijeloplave, želim biti dio kolektiva koji će ostvariti ovosezonske ciljeve. Moj je osobni cilj svaki dan jako trenirati, imati veliku energiju te isto tako nastupati na utakmicama. Uvjeren sam da ćemo učiniti navijače ponosnima ove sezone,  optimistično zaključuje Walker.

Druga muška liga Zapad počet će nevjerojatnije drugog vikenda u listopadu, Bijeloplavi već naporno treniraju te očekuju da do početka natjecanja budu potpuno spremni.

- Svi treniraju jako, igrači se međusobno ohrabruju, mlađi će sigurno biti od pomoći, svatko svakome čuva leđa, objašnjava Walker.

Tweet

Posljednje novosti