ISTRA 1961 DOVODI ISKUSNOG DEFANZIVCA

'Zeleno-žuti' potpisuju stopera s iskustvom talijanske Serie A

Piše: Siniša Žulić

18.09.2024 - 10:00
Luka Bogdan (foto: US Salernitana 1919)
Luka Bogdan (foto: US Salernitana 1919)

Iako je službeni prijelazni rok završen još početkom rujna, klubovi do 15 listopada još uvijek mogu potpisivati igrače koji imaju slobodne papire. Tako i ‘zeleno-žuti’ u svoje redove dovode iskusnog Luku Bogdana, koji igra na poziciji stopera, tvrdi na svom X profilu talijanski novinar i nogometni insajder Lorenzo Lepore. Ovaj stasiti 28-godišnji Splićanin svoju je karijeru napravio u inozemstvu i to prvenstveno u Italiji. Zabilježio je i šest nastupa u Serie A za Salernitanu u sezoni 2021/22, dok je čak 107 utakmica odigrao u drugom rangu talijanskog nogometa i to, uz Salernitanu, za Vicenzu, Livorno, Ternanu, a posljednji ugovor imao je s  Ascolijem gdje se nije izborio za minutažu. Razlog je ozljeda desnog koljena kojeg je operirao u dva navrata krajem 2023. godine i otada se nije vraćao na travnjak.

 

Nakon prvih nogometnih koraka u splitskom Adriaticu, prešao je u mladu momčad Red Bull Salzburga, koji ga je posudio u danski Koge, odakle je došao u Sloveniju. Zavrč i Krka bili su mu klubovi u ‘deželi’ dok se nije napokon domogao Italije.

Jedan je od hrvatskih nogometaša koji je ‘čizmu’ prošao uzduž i poprijeko, poput nekoć Saše Bjelanovića, sadašnjeg sportskog direktora Istre 1961. No, nije Bjelanović ‘časnik za vezu’ zbog kojeg je Bogdan izabrao upravo istarski poluotok. U sezoni 2019/20 splitski nogometaš je nastupao za Livorno kojemu je trener u to vrijeme bio sadašnji strateg Istre 1961 Paolo Tramezzani, pa je ‘Mister’ sigurno jako dobro upoznat s kvalitetom i mogućnostima koje mu može pružiti splitski stoper. Bogdan koji je visok 195 centimetara trebao bi tako dodati iskustvo u posljednji red ‘zeleno-žutih’ nakon odlaska Ante Majstorovića.

Tweet

Posljednje novosti