gradonačelnik obišao radove na rivi

'Umag dobiva dodatnu dozu elegancije i uređenosti'

18.09.2024 - 03:15

U okviru investicija na području Umaga, nakon ljetne stanke ovih su se dana nastavili radovi na uređenju umaške rive. Zahvat radova obuhvaća trasu šetališta do polovine umaškog zaljeva, odnosno, kasnije, do same ACI marine Umag.

Radovi se nadovezuju na strateški projekt kompletnog uređenja umaške rive, koji čini sastavni dio Plana razvoja grada Umaga, a koji uključuje i projekt uređenja umaškog centra.

 

Nakon izgrađenog Trga 1. svibnja, uređenog parka Humagum s alejom ruža i mediteranskim parkom, nastavlja se s uređenjem umaške rive, čime će cijela trasa u duljini većoj od 2 km poprimiti jedinstven izgled, kakav priliči malom europskom središtu. Ukoliko pridodamo i stratešku investiciju izgradnje nove zelene tržnice u samom centru, sve ukazuje na činjenicu kako će Umag ubrzo poprimiti još privlačniju vizuru i izgled", ističu iz Grada Umaga.

Radovi obuhvaćaju sanaciju oštećenog obalnog zida, popločenje kamenom s izvedbom kontinuirane betonske klupe obložene kamenom.

"Umaška riva, kao dio velike Umaške promenade, predstavlja bogatstvo za sve nas, mjesto koje nas spaja i koje predstavlja srce zajednice. Realizacijom projekta Umaške promenade, čija je izgradnja planirana u narednih pet godina, naš će grad dobiti najdulju šetnicu na Jadranu i time još jednom prednjačiti na karti razvijenosti i prepoznatljivosti, što će biti dodatni motiv dolaska turista u naš grad", naglasio je gradonačelnik Umaga Vili Bassanese prilikom obilaska te dodao kako će umaška šetnica Umagu dati dodatnu dozu elegancije i uređenosti.

Tweet

Posljednje novosti