u puli

Upisi u početne radionice robotike

Piše: Istarski.hr

08.09.2024 - 13:51

Društvo za robotiku Istra će u četvrtak, 12. rujna, od 17 do 18 sati h imati dane otvorenih vrata te ujedno upisivati zainteresirane u početne radionice robotike. Društvo se nalazi Industrijsko-obrtničkoj školi Pula u Rizzijevoj 40 na Vidikovcu.

Upisi se vrše za učenike od  4. do 8.razreda osnovne škole i za učenike srednjih škola. Početne radionice će se održavati tijekom cijele školske godine po dva sata tjedno od 17 do 18:30 sati. Tako će s eponedjeljkom održavati radionice mobilne robotike s robotima Boe-Bot, programiranje u pBasicu (sumo borbe robota, robotsko spašavanje žrtve,…) te radionica s robotima Maqueen plus V2 i kamerama HuskyLens s umjetnom inteligencijom (sudjelovanje u Croatian makers ligi).

 

Utorkom će se odvijati arduino radionica i programiranje u Ardiono IDE programskom jeziku (izrada projekata kao što su hranilica za mačke, vaga, pametna kuća, robotska ruka,…). Srijedom je na rasporedu Fischertechnik radionica, odnosno blokovsko programiranje u RoboPro programu (od elemenata kao LEGO izrada modela kao što su rampa za parking, garažna vrata, robot za zavarivanje, robotski nogomet).

"Omogućite vašoj djeci da upoznaju razne robote, da kroz zabavu i igru nauče programirati, da budu kreativni, da razvijaju maštu, ispunjavaju snove i grade samopouzdanje. Roboti sa svijetom komuniciraju preko senzora, mogu čuti zvukove, detektirati objekte, primjećivati pokrete, upravljati radom semafora, mogu spašavati žrtve u arenama koje simuliraju zgradu nakon potresa, svirati i plesati, gađati u prstenac, igrati nogomet, mogu raditi sve što zamislite.  Robotika je budućnost ove generacije. Omogućite vašoj djeci da od mladih dana uđu u svijet robotike i umjetne inteligencije, trenutno najpopularnijih tehničkih disciplina koje objedinjuje informatiku, elektroniku, mikrokontrolere, energetiku, strojarstvo, matematiku", pozivaju iz pulskog društva.

Tweet

Posljednje novosti