kanaderi intervenirali u općini marčana

Video U Šegotićima gorjelo drugi put u kratkom vremenu. Požar nije bio bezazlen, ali je pravodobno lokaliziran

Piše: Igor Radić

31.08.2024 - 16:22
Foto: Čitateljica
Foto: Čitateljica

NOVO (18:15)

Požar je lokaliziran u 17.30 sati, a kanaderi su se vratili u bazu, potvrđeno nam je iz Javne vatrogasne postrojbe Pula. Vatrogasci trenutno dogašuju vatru. Izgorjelo je 15 hektara trave, niskog raslinja i bjelogorične šume.

Od mještana sela Šegotići doznali smo da požar isprva nije izgledao nimalo bezazleno, što potvrđuje fotografija koju nam je poslala čitateljica. Ovo je, rečeno nam je, drugi požar u vrlo kratkom vremenskom razmaku na gotovo istoj lokaciji.

U gašenju su, osim pripadnikaJVP Pula, sudjelovali i dobrovoljna vatrogasna društva Ližnjan, Medulin, Marčana i Pula. Uz njih, angažirani su djelatnici Hrvatskih šuma i HEP-a, a uključili su se i građani koji su štitili svoje parcele.

NOVO (17:20)

Gori bjelogorična šuma, trava i nisko raslinje, no nema opasnosti za naseljena mjesta. Požar gase dva kanadera i stvar je pod kontrolom, očekujemo brzu lokalizaciju vatre, prenio nam je situaciju s terena zapovjednik Kozlevac. 

OSNOVNA VIJEST

Na potezu naselja Šegotići – Pavićini u općini Marčana izbio je požar danas poslijepodne oko 15 sati. Kako nam je potvrdio županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac, na terenu je 30 vatrogasaca i 12 vozila, a u pomoć su pozvana i dva kanadera. Požar nije, barem za sada, u blizini kuća, prenio nam je Kozlevac.

 

Tweet

Posljednje novosti