MOTO DERNEK OD SUMRAKA DO ZORE

Video, Foto Bikeri na Vallelungi dobili ku.cem u čelo i napravili totalnu ludnicu

Piše: Mirjana Vermezović Ivanović

31.08.2024 - 13:07
Snimila: Mirjana Vermezović Ivanović
Snimila: Mirjana Vermezović Ivanović

Dernek na Vallelungi od sumraka do zore, tako se može opisati treća, ali zapravo prva prava večer 27. Croatia Bike Weeka, na koji se ove godine prijavio rekordan broj bikera. Riječ je o jednom od najpopularnijih bikerskih festivala koji okuplja motoriste iz svih dijelova svijeta. Sinoć su, osim njih, stigli i „pješaci“ željni ludog provoda i žestoke svirke. Na okolnim livadama uređen je improvizirani parking na kojem su bile stotine automobila, a ako tome dodamo i motore, sinoć je na Vallelungi, prema našoj procjeni, bilo nekoliko tisuća ljudi. 

 

Bikerska okupljanja garantiraju dobru zabavu i šaroliku ekipu: među gostima uočili smo i pokojeg punkera, darkera. U sumrak je krenulo žestoko, s odličnim pulskim Messerschmittom, a kad su se na stage popele zvijezde večeri, 'riječke pičke' iz Leta 3, publika na popunjenoj tratini dobila je - "Kurcem u čelo". A i puno više.

Krenuo je niz: „Vjeran pas“, „Izgubljeni“, „Profesor Jakov“... Kao prave zvijezde, 'letovci' su mijenjali garderobu, iz odijela uskočili u haljine i mantile, ispod kojih su se nazirale gaćice. Svirali su gotovo dva i pol sata i nisu puštali publiku na miru, a ona im je uzvratila jednakom mjerom. Nije bilo pjesme koju nije otpjevala, a bilo je tu i plesa i dizanja ruku, mijaukanja i lajanja, ovisno o spolu.

Okupilo se nekoliko tisuća ljudi

„A dobro je, nije tapija, jebem mu miša“, primijetio je Prlja. Publika voli riječke majstore derneka, a i oni nju. Valjalo se čuvati, ostaviti snagu za ostatak noći. Neke su Riječani toliko izmorili da su bili razvaljeni i prije nego što su to uspjele učiniti slovenske Razvaline, koje su se na binu popele nešto prije dva ujutro. 

Bikeri su rado pozirali. Majstor iz Moto kluba Čivija iz Šapca ponosno je raširio torzo. Kaže, slikaj. Došao je s drugom. Fino mu je, veli, tu.

Bikeri rado poziraju (Snimila: Mirjana Vermezović Ivanović)

Na bikerskom festivalu nitko nikad nije ostao gladan. Puljani pamte da se na njemu, još dok je fešta bila u Šijanskoj šumi, redovito vrtio vol na ražnju, a mnogi se sjećaju i famoznog pljuska koji je jedne godine rastjerao ugostitelje, a onda je vol oglodan kao da si na njega pustio pirane. Ponuda je ove godine modernizirama, nema više balkanalija. Ćevapčići su se već udomaćili, a osim njih, nudili su se i burgeri, pizza, ali i konkretna jela na žlicu. Bila je tu i moto oprema, bikerski nakit, lanci, šajbe, mrtvačke glave...

Nakon današnjeg popodnevnog tradicionalnog defilea bikera centrom grada, program se nastavlja večeras, kada će Kristina Iveković oko 21 sat održati The KrisTINA's show, koncert na kojem će izvesti hitove Tine Turner. Dva sata kasnije nastupa Dino Jelusić, nakon ponoći kreće sexy show, a program će zaključiti Cota G4.

Do Vallelunge se može i brodom koji će biti privezan kod ACI-ja po cijeni od 5 eura, dok je ulaznica za čitavu manifestaciju 10 eura za pješake. Tko dođe motorom, ulazi besplatno.

 

Tweet

Posljednje novosti