doznajemo neslužbeno

EKSKLUZIVNO: Ovo su kandidati za ravnatelja pulske bolnice

Piše: Marcello Rosanda

29.08.2024 - 11:02
Opća bolnica Pula (Foto: istarski.hr)
Opća bolnica Pula (Foto: istarski.hr)

Nakon nedavnog odlaska Irene Hrstić (HDZ) na mjesto državne tajnice u Ministarstvu zdravstva, čelno mjesto Opće bolnice Pula preuzeo je Andrej Angelini sve dok se do kraja ne provede natječaj za to radno mjesto.

Kako neslužbeno saznaje Istarski.hr, sjednica Upravnog vijeća Opće bolnice Pula održat će se 5. rujna, kada će se donijeti odluka o izboru i imenovanju ravnatelja OB Pula, a kandidata je ukupno četiri - već spomenuti trenutni vršitelj dužnosti ravnatelja dr. Andrej Angelini, neurokirurg dr. Zlatko Kolić, magistrica sestrinstva Paula Janko i dr. Nebojša Dragičević.

 

Dr. Angelini zaposlen je u OB Pula neprekidno od lipnja 2003. godine. Status specijaliste opće kirurgije ostvario je u srpnju 2010. godine, a status užeg specijaliste iz torakovaskularne kirurgije u veljači 2018. godine. Aktivan je i u znanosti te je 2010. godine obranio kvalifikacijski rad i stekao znanstveni stupanj magistar znanosti.

Doc.dr.sc. Zlatko Kolić je riječki neurokirurg koji je u pulsku bolnicu došao je s mjesta ravnatelja najdugovječnije privatne zdravstvene ustanove u Hrvatskoj, Specijalne bolnice Medico, čije je sjedište u Rijeci.

Magistrica sestrinstva i sveučilišni specijalist menadžmenta kvalitete u zdravstvu Paula Janko javnosti je poznata iz 2022. godine kao jedna od kandidata za ravnateljsku poziciju u Istarskim domovima zdravlja. Tamo nije izabrana pa je podignula tužbu protiv te ustanove jer je smatrala da natječaj nije proveden zakonito.

Što se tiče Nebojše Dragičevića, malo je toga poznato u javnosti, osim što se radi o pulskom stomatologu koji je vodio, ili pak još uvijek vodi, ordinaciju u Fažani.

Tweet

Posljednje novosti