vjerovali ili ne

Ovakvo je vrijeme 350 kilometara od Istre. Evo kad će se vratiti sunce

Piše: Istarski.hr

14.09.2024 - 09:02
Obertauern u Austriji (foto: Facebook)
Obertauern u Austriji (foto: Facebook)

Od najave "ljetnog rujna" do neočekivanog zahlađenja došli smo preko noći.

Temperature u Istri spustile su se i do stvarno niskih desetak, nakon što smo prije ni dva tjedna imali preko 30!

No to je ništa u usporedbi s Austrijom gdje pada snijeg!

 

"Nepredvidljiva visinska ciklona koju su europski meteorolozi nazvali Boris, i idućih će dana intenzivno nastaviti utjecati na vrijeme u našem dijelu Europe. Pritom se glavnina oborina očekuje u alpskom području", piše Istramet.

"Za vikend će u Alpama i okolici lokalno pasti više od 200 mm oborina, a glavnina će vjerojatno pasti u Austriji. U višem području padat će snijeg, a može ga pasti oko 100 cm, iako su neka područja već dobila 50-ak centimetara! Snježna granica uglavnom će se nalaziti oko 1.500 metara nadmorske visine, dok će iznad 2.000 metara sve oborine pasti u obliku snijega", piše Istramet. 

Što se očekuje za Istru?

"Iduća 3 dana očekuje nas utjecaj visinske ciklone. Bit će puno bure i sjeverca, a kiše malo ili nimalo. Temperature ostaju malo ispod prosjeka za doba godine", piše Istramet. 

Dakle, prema njihovoj trodnevnoj prognozi, danas bi dnevne temperature trebale biti između 14 i 17, a noćne se spuštati i do 7. U nedjelju i ponedjeljak bi trebalo ugrijati i do 20, ali se ne očekuje previše sunca, barem ne tijekom vikenda. 

Desetodnevna prognoza pokazuje proljepšanje i više temperature tek negdje uoči sljedećeg vikenda. Tada bi se moglo vratiti nešto nalik ljetu...

Tweet

Posljednje novosti