Od utorka u istražnom zatvoru

Ova žena je osumnjičena da je šefu rovinjske policije zapalila automobil

Piše: Istarski.hr

28.08.2024 - 10:02
Privođenje osumnjičene za podmetanje požara u Rovinju (foto: Saša Miljević / PIXSELL)
Privođenje osumnjičene za podmetanje požara u Rovinju (foto: Saša Miljević / PIXSELL)

Općinsko državno odvjetništvo u Puli je, nakon što je Policijska uprava istarska podnijela kaznenu prijavu, provelo dokaznu radnju ispitivanja 39-godišnje osumnjičene državljanke BiH zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavka 1. Kaznenog zakona.

 

Da podsjetimo, ona je osumnjičena da je zapalila automobil načelnika rovinjske policijske postaje Ecija Legovića o čemu smo pisali OVDJE.

Prema propćenju DORH-a, postoji osnovana sumnja da je 39-godišnja osumnjičenica u noći 25. kolovoza 2024., u Rovinju, zapaljivom tekućinom i plamenom izazvala požar osobnog automobila koji se potom, osnovano se sumnja, proširio i na motocikl te drugi osobni automobil, a daljnje širenje požara spriječeno je intervencijom vatrogasaca. 

Županijski sud u Puli je prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i 27. kolovoza 2024., rješenjem odredio istražni zatvor protiv 39-godišnje osumnjičenice zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. 

Tweet

Posljednje novosti