i dalje u programu mnoštvo događaja

Evo što se nudi ovaj tjedan na Porečkom ljetu

Piše: Istarski.hr

05.08.2024 - 19:40
Magic is in the air
Magic is in the air

Bogat program Porečkog ljeta nastavlja se i u kolovozu donoseći raznolike događaje koji će oduševiti sve posjetitelje.

Večeras, u parku Olge Ban s početkom u 21 sat, posjetitelji će imati priliku uživati u još jednom programu "Magic is in the Air", koji donosi spektakularnu kombinaciju plesa, akrobacija na svili, svjetlosne efekte, čarobnu glazbu i atraktivne kostime.

Također danas, od 17 do 23 sata, na Trgu slobode održat će se tradicionalna Smotra istarskih autohtonih proizvoda na kojoj će svoje proizvode izložiti lokalni OPG-ovi.

 

U utorak, 6. kolovoza, Trg slobode postaje pozornica na otvorenom za glazbenu večer "Music on Square" u kojoj će se uz rock, jazz, blues i druge glazbene žanrove moći zaplesati i uživati u odličnoj atmosferi na glavnom gradskom trgu. Nastupa atraktivan Summertime Acoustic Duo.

Za ljubitelje jazz glazbe, Pučko otvoreno učilište Poreč pripremilo je još jednu glazbenu poslasticu u sklopu 29. Jazza u lapidariju. U srijedu, 7. kolovoza, Lapidarij Zavičajnog muzeja Poreštine ugostit će Aleksandar Dujin Orchestra – Put kroz san. Kvintet se sastoji od vokalne solistice Nevene Reljin, koja nastupa u pratnji orkestra u sastavu: Aleksandar Dujin – piano, Milena Jančurić – flauta, Damjan Grbac – kontrabas i Tonči Grabušić – bubanj. Koncept sadrži glazbene brojeve autorskog programa, brazilsko-kubanske latinomuzike na španjolskom i portugalskom te poznate evergrine američke tradicionalne glazbe. Počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan.

U četvrtak, 8. kolovoza u 19 sati na rasporedu je besplatna šetnja kroz povijest Poreča "La mula de Parenzo Tours". Posjetitelji će imati priliku razgledati Poreč, upoznati ribarsku tradiciju, ali i doznati kako je poznati američki pisac Ernest Hemingway povezan s prošlošću ovoga grada. Legenda o La muli svima je poznata, ali doživjeti je na ulicama i trgovima Poreča otkriti će detalje koji do sada nisu bili poznati.

Mjesto susreta je ispred Centra za posjetitelje "La mula de Parenzo", Trg Slobode 13, s informacije se mogu dobiti na telefon 052 451 293 ili mail lamuladeparenzo@myporec.com.

U petak, 9. kolovoza u povijesnom zdanju Eufrazijeve bazilike, u produkciji glazbeno-scenske djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta Poreč, održat će se koncert Mirjane Petercol (harmonika) i Vesne Ivanović Ocwirk (klavir) u sklopu festivala klasične glazbe pod nazivom "Koncerti u Eufrazijani", koji se u ovom jedinstvenom ambijentu održavaju 63. godinu zaredom. Koncert počinje u 21 sat, a ulaznice se prodaju na dan koncerta od 20 sati na ulazu u Eufrazijevu baziliku i putem rezervacijskog sustava Pučkog otvorenog učilišta Poreč: rezervacije-poup.hr.

Tweet

Posljednje novosti