POREČKI RUKOMETAŠI ZAPOČINJU S PRIPREMAMA

'Ne znam koliko ćemo uspjeti gurati na dva kolosijeka'

Piše: Siniša Žulić

29.07.2024 - 17:30
Ilija Lovrinović, trener Poreča (foto: Milivoj Mijošek)
Ilija Lovrinović, trener Poreča (foto: Milivoj Mijošek)

Ljetne radosti polako završavaju i za rukometaše premijerligaša Poreča te večeras kreću s pripremama za novi sezonu, u kojoj će, uz prvenstvene i kup obveze, igrati i u Europskom kupu. Igrački kadar kojeg trener Ilija Lovrinović ima na raspolaganju djelomično je izmijenjen u odnosu na onaj prošlogodišnji, koji je stigao do pete pozicije najelitnijeg hrvatskog rukometnog razreda. Tijekom ljeta klub su napustili Lucijan Krajcar koji se pridružio hrvatskom viceprvaku Nexeu te Matija Car, koji je prošli tjedan predstavljen kao novi igrač austrijskog prvaka Linza. Uz to od rukometa se na kraju prošle sezone oprostio Vedran Mataija, a kako stvari stoje na parket više neće ni stasiti pivot, bivši hrvatski reprezentativac, Teo Čorić

- Jako je osjetljivo što se tiče razlike u godinama. Dosta smo mladi i neiskusni. S obzirom da prijelazni rok još traje pokušati ćemo dovesti nekog iskusnijeg igrača, prije svega kao podršku ovim mladima, da ih usmjerava i bude im podrška te zbog rotacije, kaže o kadru kojeg ima na raspolaganju pulski trener na porečkoj klupi.

 

U rubrici dolazaka zasad su tek dva imena. U Poreč su stigli Lovro Jaman, lijevi vanjski koji stiže iz Dubovca-Gaze te srednji vanjski Tin Božić, koji je dosad igrao u Mornar Dramalj-Crikvenici. Dobra vijest je da se nakon duže pauze među svoje ‘crveno-bijele’ vraća i Arman Ikanović.

- On bi nam mogao biti najveće pojačanje, ako se uspješno vrati nakon zdravstvenih problema koje je imao. Vjerujem da će se od početka maksimalno uključiti i vratiti na staro, kaže Lovrinović.

Porečane u narednih 60 dana čeka mnogo znoja kojega će prosipati po parketu ‘Veloga Jože’, ali i na okolnom prostoru gdje će porečki rukometaši nizati krugove ne bi li ulovili potrebnu kondiciju na nadolazeće napore.

- Dosad se pokazalo kako je ovo optimalan broj dana za dobru pripremu, pa ni ove godine to nismo htjeli mijenjati. Kombinirati ćemo dvoranu, teretanu i vanjske terene u osam treninga tjedno. Nemamo puno igrača koji rade u ljetnoj sezoni, s obzirom da su većina njih studenti. Oni koji imaju poslovnih obveza raditi će kombinirano kako budu stigli i vjerujem kako tu neće biti mnogo zaostataka u pripremi. Naši mladi reprezentativci, koji su nastupili na Europskom prvenstvu do 20 godina već su odradili bazni dio pa ne želimo upasti u zamku premorenosti, dodaje Lovrinović.

U sklopu priprema planirano je već nekoliko rukometnih dvoboja, gdje će kroz desetak dana započeti protiv austrijske momčadi Sparkasse Schwaz Handball Tirol, a krajem kolovoza očekuje ih već tradicionalno pripremni turnir u Italiji. Po povratku u Poreč očekuje ih dvoboj sa slovenskim prvoligašem Urbanscape Lokom, a u planu je i dvoboj s Rovinjem.

- U Italiji smo bili prošle godine i to se kao dobra stvar, jer uz dvije jake utakmice zajedno smo nekoliko dana , što u pravilu iskoristimo za svojevrsni team-building. Uz susret sa dečkima iz Škofje Loke dan ranije odigrati ćemo i sjednim njemačkim četvrtoligašem, gdje će priliku dobiti mlađi igrači i oni koji će imati manju minutažu, plan je trenera Poreča Ilije Lovrinovića. 

Dvije pobjede bile bi veliki poticaj

Prvenstveni ždrijeb ove sezone nije baš štedio Porečani, pa su tako upali u grupu s prvakom Zagrebom i momčadi Sesveta, koja je posljednje dvije sezone ligu završila na trećem mjestu. No, bez obzira na to 

želje oko rezultata se ne mijenjaju.

- Uvijek moraš imati cilj, iako je nama bez obzira na okolnosti to uvijek ulazak u Ligu za prvaka. To će sada sigurno biti teže nego ranijih godina, s obzirom da smo ‘upali’ u jaču grupu. No, s time se previše ne opterećujem i više me strah te mladosti i neiskustva nego samih protivnika, dodaje Lovrinović.

Pred petnaestak dana Porečani su saznali kako će igrati i europska nadmetanja, iako prvotno nisu izborili izlazak na parkete ‘Staroga kontinenta’. 

- Ma dobili smo neke informacije još pred kraj sezone da bi mogli nastupiti i u europskim natjecanjima. Za naše mlade igrače to je sigurno jako dobra stvar, iako ne znam koliko ćemo moći izdržati na ‘dva kolosijeka’. Pokušati ćemo nešto saznati o njima kako bismo se što bolje pripremiti. Ukoliko uspijemo proći tursku momčad, u drugom kolu se susrećemo sa rukometašima iz Londona, koji su dosad u pravilu bili ekipe na amaterskoj razini i možda bi mogli nekoliko kola ‘izgurati’ i u ovom natjecanju. No, prije njih igramo u prvenstvu s Rudarom i Zametom i kada bismo startali s dvije pobjede bio bi to veliki poticaj za dalje, kaže Ilija Lovrinović.






 

Tweet

Posljednje novosti